Slaný štrúdl se zelnou náplní zpět

Ingredience:
listové těsto500 gslanina50 gcibule1 ks
kmín dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
cukr dle chutipárky3 kssterilované zelí200 g
šunka od kosti4 plátkymalá brambora1/2 ksvejce1 ks
listové těsto 500 g, slanina 50 g, cibule 1 ks, kmín dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, cukr dle chuti, párky 3 ks, sterilované zelí 200 g, šunka od kosti 4 plátky, malá brambora 1/2 ks, vejce 1 ks

Příprava

Závin z listového těsta nemusí být pouze sladký, tak proč nezkusit změnu a upéct jej na slaný způsob? Můžete jej naplnit tím, co máte rádi, já zvolila zelí a uzeninu.

Nejprve si opečte slaninu na kostičky. Na ní cibulku a poté i zelí s kmínem. Oslaďte podle chuti a poduste doměkka.

Na závěr vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru, která se rozvaří a zelí zahustí.

Těsto si rozválejte, poklaďte na jednom okraji v řadě šunkou a potřete zelnou směsí. Na druhý konec oproti šunce dejte párky a stočte.

Potřete vejcem a spojem položte na plech vyložený pečícím papírem. Posypat můžete kmínem a hrubou solí.

Dejte do trouby a pečte do zlatova.

Jestliže si chcete pohrát s nějakým nařezáváním a zdobením, meze se kladou.

Dobrou chuť!

2017-10-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI