Špaldové lívance s kokosem a jahodami zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka1 hrnekhladká pohanková mouka0,5 hrnkutřtinový cukr Muscovado3 pol. lžíce
kypřící prášek z vinného kamene1 pol. lžícesojové mléko1 hrnekjablečný ocet1 pol. lžíce
strouhaný kokos1/3 hrnku
Na jahodovou zálivku:
jahody1 hrnekvanilka1 špetkatřtinový cukr1 malá lžička
hladká špaldová mouka 1 hrnek, hladká pohanková mouka 0,5 hrnku, třtinový cukr Muscovado 3 pol. lžíce, kypřící prášek z vinného kamene 1 pol. lžíce, sojové mléko 1 hrnek, jablečný ocet 1 pol. lžíce, strouhaný kokos 1/3 hrnku, jahody 1 hrnek, vanilka 1 špetka, třtinový cukr 1 malá lžička

Příprava

Dnes je na řadě sladké zakousnutí, které jistě zamilujete. Zkuste lívance s jahodovou zálivkou, která je absolutně jednoduchá na přípravu.

Smícháme mouku, cukr a kypřidlo. Do sojového mléka přidáme jablečný ocet a lehce zamícháme (začne houstnout a hrudkovatět). Mléko přilijeme do suché směsi a opatrně zapracujeme. Nakonec jemně vmícháme kokos. Těsto nechte 5 – 10 minut odpočinout a pak šup s ním na rozpálenou pánvičku.

Zkuste lívance s výbornou jahodovou zálivkou.

Jahody rozmixujte s trochou vanilky, případně dle chuti doslaďte. Hotovo.

Dobrou chuť!

2015-09-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojaperitiv
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI