Studený salát z čestvého špenátu s cottage sýrem a koprem zpět

Ingredience:
čerstvý špenát250 gvejce5 ksbílý jogurt5 lžic
sýr cottage1 kelímeklahůdková cibulka1 kskopr2 lžičky
himalájská růžová sůl dle chuti
čerstvý špenát 250 g, vejce 5 ks, bílý jogurt 5 lžic, sýr cottage 1 kelímek, lahůdková cibulka 1 ks, kopr 2 lžičky, himalájská růžová sůl dle chuti

Příprava

Od vaření a zkoušení nových jídel jsem poslední dobou dost ustoupila. O Klaudinku se krásně po stránce stravování stará školka, takže mi vaření opravdu hodně odpadlo a o víkendu většinou vaří manžel. No a taky 12 dní do termínu porodu je 12 dní do termínu porodu hahaha.
Jenže včera večer mrknu do lednice a vidím špenát, co už je krok od toho aby začal uvadat. Tak rychle rychle co s ním?
Inspiraci jsem našla na toprecepty.cz a upravila jsem si vše dle našich možností.

Jako první si dáme vařit vejce.
Mezitím pořádně propereme špenát (můžeme usekat i stonky ale nemusíme, já je nechala), vyždímáme z něj vodu a nasekáme ho na hrubo. Lahůdkovou cibulku si nakrájíme na jemno a přidáme ke špenátu. 
Následují ostatní suroviny - jogurt, cottage (snažíme se bokem odlít přebytečnou syrovátku), kopr.
Jakmile jsou vejce uvařená, tak je oloupeme, nakrájíme podle chuti a přidáme do salátu. 
Na závěr dosolíme solí.
Vše pěkně zamícháme, aby se chutě propojily, a dáme do lednice vychladit. 
Můžeme podávat například s chlebem nebo čerstvě opečeným toustem.

2016-09-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI