Velikonoční aspiková vajíčka zpět

Ingredience:
sladkokyselý okurkový nálev350 mlšunka200 gsypká želatina20 g
sterilovaný hrášek3 lžícedrobně nasekané lístky petrželky2 lžícemenší mrkev uvařená na skus1 ks
nerozklepnutá syrová vejce8 kscukr dle chutiocet dle chuti
sladkokyselý okurkový nálev 350 ml, šunka 200 g, sypká želatina 20 g, sterilovaný hrášek 3 lžíce, drobně nasekané lístky petrželky 2 lžíce, menší mrkev uvařená na skus 1 ks, nerozklepnutá syrová vejce 8 ks, cukr dle chuti, ocet dle chuti

Příprava

Každý z vás si určitě občas udělá na másle míchaná vejce. Není od věci si pár skořápek uložit stranou a použít je na naplnění ochuceným aspikem.

Vaječné skořápky umyjeme, na širším konci nožíkem naťukáme malinkou dírku a tu opatrně zvětšíme na průměr cca 2 cm.
Obsah ze skořápek vylijeme do misky a uchováme na pozdější použití.
Skořápky důkladně vypláchneme horkou vodou (můžeme si pomoci ukazováčkem, který se do otvoru hezky vejde a dosáhne na dno i do stran) a dáme je vysušit.
Vysušené vnitřky skořápek pomocí štětečku zlehka vytřeme olejem (pro snadnější pozdější oloupání) a postavíme je do obalu na vejce.
V kastrůlku zahřejeme okurkový nálev, vmícháme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím do mísy nakrájíme na velice drobné kostičky šunku a mrkev. Přidáme hrášek a petrželku, vše promícháme, a touto směsí pomocí kávové lžičky naplníme vaječné skořápky.
Nabobtnalou želatinu malinko zahřejeme, metličkou důkladně promícháme a nalijeme do naplněných skořápek.
Opačným koncem kávové lžičky můžeme obsah ve skořápkách opatrně promíchat, aby se želatina dostala přes nakrájené suroviny hezky ke dnu.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí.
Můžeme si také připravit „bílou verzi“vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3lžíce tatarky, nebo majonézy. Tato várka vyjde přibližně na 9-10 vaječných skořápek.

2017-04-12 Předkrmy

Poznámka

Místo šunky můžeme použít libovolný druh vařeného, či pečeného masa a zeleninu podle svých chutí.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI