Ingredience: | |||||
velký žampion s širokou hlavou, nejlépe Portobello | 2 ks | čerstvý baby špenát | 2 hrsti | niva | 100 g |
šalotka nebo malá cibulka | 1 ks | česnek | 1 stroužek | čerstvý tymián | šúetka |
listové těsto | dle potřeby | vejce na potření | 1 ks | sůl | špetka |
olej | trochu |
Druhům náplní se meze nekladou....
Z žampionů odstraníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvíli česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme. Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru. Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.
Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200°C a pečeme dozlatova.
Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřisáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobrotu dá s velkou chutí.
Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI