Žampiony Wellington zpět

Ingredience:
velký žampion s širokou hlavou, nejlépe Portobello2 ksčerstvý baby špenát2 hrstiniva100 g
šalotka nebo malá cibulka1 ksčesnek1 stroužekčerstvý tymián šúetka
listové těsto dle potřebyvejce na potření1 kssůl špetka
olej trochu
velký žampion s širokou hlavou, nejlépe Portobello 2 ks, čerstvý baby špenát 2 hrsti, niva 100 g, šalotka nebo malá cibulka 1 ks, česnek 1 stroužek, čerstvý tymián šúetka, listové těsto dle potřeby, vejce na potření 1 ks, sůl špetka, olej trochu

Příprava

Druhům náplní se meze nekladou....

Z žampionů odstraníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvíli česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme. Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru. Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.
Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200°C a pečeme dozlatova.

Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřisáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobrotu dá s velkou chutí. 
Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou.

2013-12-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI