Angreštovo-rebarborový kynutý koláč zpět

Těsto:
polohrubá mouka500 gkrupicový cukr75 gzměklé máso75 g
žloutek2 ksinstantní droždí1 sáčekmléko pokojové teploty250 ml
kůra z 1 citronu dle chutivanilkový cukr1 vrchovatá lžícevanilková esence pár kapek
sůl špetka
Drobenka:
hrubá mouka140 gcukr krupice100 gmáslo100 g
Na ozdobení:
rebarbora, oloupaná a nakrájen na kousky200 gočištěný angrešt400 g
polohrubá mouka 500 g, krupicový cukr 75 g, změklé máso 75 g, žloutek 2 ks, instantní droždí 1 sáček, mléko pokojové teploty 250 ml, kůra z 1 citronu dle chuti, vanilkový cukr 1 vrchovatá lžíce, vanilková esence pár kapek, sůl špetka, hrubá mouka 140 g, cukr krupice 100 g, máslo 100 g, rebarbora, oloupaná a nakrájen na kousky 200 g, očištěný angrešt 400 g

Příprava

Na konci června by se měla sklidit zbylá rebarbora, no stihla jsem to až tento týden. A zároveň nám dozrál angrešt, takže jsem se rozhodla tyto dvě pro mě docela podobné chutě zkombinovat a opravdu se k sobě náramně hodí. Koláč navíc ještě pozdvihne vanilka, která se má opravdu ráda s angreštem. Pokud máte vanilkový lusk, tak ho samozřejmě použijte raději, než esenci, kterou jsem měla doma já. Po zakousnutí do tohoto koláče se vám v možná v hlavě definitivně zabydlí věta "léto je tady".

Suroviny na těsto dejte do domácí pekárny a zapněte program těsto. Pokud nemáte pekárnu, pak nechejte vzejít kvásek a ten pak smíchejte s ostatními surovinami, pořádně promíchejte, prohnětejte a dejte kynout tak na 2 hodiny do tepla. Suroviny na drobenku v rukou pořádně promíchejte až vznikne sypká hmota. Plech na pečení vystelte pečícím papírem a zapněte troubu na 170°C. Vykynuté těsto rozválejte na velikost plechu a přendejte ho na plech. Ještě rukou těsto roztáhněte do všech stran a prstem udělejte důlky po celém obvodě, takže vám vznikne okraj. Na těsto nasypejte rovnoměrně rebarboru a angrešt, posypte drobenkou a pečte cca 20 minut, do zezlátnutí okrajů.

2016-07-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI