Babiččina mramorová bábovka zpět

Ingredience:
vejce5 kscukr krupice1 hrnek (250 ml)polohrubá mouka2 hrnky
olej1/2 hrnkuteplá voda1/2 hrnkusůl špetka
kakao2 - 3 lžíce
vejce 5 ks, cukr krupice 1 hrnek (250 ml), polohrubá mouka 2 hrnky, olej 1/2 hrnku, teplá voda 1/2 hrnku, sůl špetka, kakao 2 - 3 lžíce

Příprava

Je před námi víkend, tak si uděláme k snídani bábovku, co říkáte? Dělaly ji už naše babičky, maminky, tak zachováme tradici a pokračujeme, ať si i ti naši potomci pochutnají.

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do žluté pěny, do které postupně přidáváme mouku, olej a teplou vodu. Nyní opatrně ručně vmícháme do těsta připravený sníh z bílků.
Formu na bábovku si vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao. Obě těsta střídavě dáváme do připravené formy pomocí lžíce, tak aby se nám vrstvy těsta hezky střídaly, což ve výsledném efektu vytvoří mramor bábovky. Pečeme zvolna při 180 °C asi 45 minut – zdali je upečeno, vyzkoušíme špejlí. 
Hotovou bábovku vyndáme z trouby, položíme na ni talíř a překlopíme. Pokud bábovka nechce vyskočit z formy, položíme na formu namočenou utěrku ve studené vodě a chvilku počkáme, pak to již půjde samo.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu uvidíte od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

2019-03-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI