Banánový paleo cake s čokoládou a pekanovými ořechy zpět

Korpus:
vejce6 ks80% čokoláda200 g
Krém:
banány430 gkokosové mléko370 g
Ozdobení dortu:
nasekané pekanové ořechy30 gnastrouhaná 80% čokoláda kousekolej z vlašských ořechů (já použila od Bohemia olej) dle chuti
vejce 6 ks, 80% čokoláda 200 g, banány 430 g, kokosové mléko 370 g, nasekané pekanové ořechy 30 g, nastrouhaná 80% čokoláda kousek, olej z vlašských ořechů (já použila od Bohemia olej) dle chuti

Příprava

Paleo – v dnešní době stále více populární životní styl mnoha lidí, nejen v Česku, ale především ve světě. Nechci se tu pouštět do vysvětlování, proč je paleo fajn nebo proč fajn není. Jedno však vím jistě, mě paleo baví. Nemusíte však být zastánci palea, abyste si mohli připravit tento dort. Neobsahuje mouku, mléčné výrobky, skoro ani cukr. Je tedy vhodný jak pro lidi s intolerancí laktózy, bezlepkáře, příznivce palea, ale také pro děti a všechny ty, které baví zdravý životní styl.

Korpus dortu je složen pouze z 80% čokolády a vajec a věřte mi, absolutně nepoznáte, že v něm není mouka. Chuťově je dort sladký tak akorát, sladkost totiž způsobují pouze banány. Jako zdravá snídaně, svačina nebo třeba jako dezert ke kávě je tenhle banana cake naprosto ideální.

 

Korpus:  

1. Oddělte žloutky od bílků, čokoládu nalámejte na malé kousky.

2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Když je rozpuštěná, přidejte k ní žloutky a opatrně obojí spojte pomocí šlehací metly tak, aby vznikla hustá celistvá hmota.

3. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu.

4. K sněhu přidejte čokoládovou hmotu a důkladně, avšak opatrně spojte.

5. Těsto přelijte do formy na dort, který máte vystlaný pečícím papírem.

6. Nyní dejte těsto ve formě do předehřáté trouby na 170 stupňů péct.

7. Pečte 30 minut.

8. Po upečení nechte při pokojové teplotě zchladnout.

Krém:

1. Banány zbavte slupky a nakrájejte je na menší kousky.

2. Kousky banánů přendejte do vyšší nádobí (nejlépe od tyčového mixéru).

3. K banánům přidejte kokosové mléko a pomocí tyčového mixéru obojí rozmixujte do hladké hmoty.

4. Hotový krém přendejte do mísy od robota nebo do nerezové mísy a dejte na hodinu vychladit do lednice.

5. Po hodině krém trochu prošlehejte, buď pomocí robota nebo ručně šlehací metlou.

6. Hotový krém opatrně vlijte na korpus (je sice hustý, ale tekutější).

Ozdobení dortu:

1. Krém posypejte dle chuti ořechy a nastrouhanou čokoládou a nakonec jej pokapejte olejem z vlašských ořechů.

2. Můžete ihned podávat. Uchovávejte v lednici.

Tip: Místo pekanových ořechů můžete použít ořechy vlašské. 


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2015-03-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI