Bezé roláda se šlehačkou

zpět
Bezé roláda se šlehačkou
Ingredience:
bílky7 kssůl špetkacukr krystal170 g
mleté oříšky - lískové nebo vlašské70 ghladká mouka70 gmoučkový cukr dle chuti
smetana + 2 ztužovače - na náplň2 kelímkysmetana + 1 ztužovač - na ozdobu1 kelímek1
bílky 7 ks, sůl špetka, cukr krystal 170 g, mleté oříšky - lískové nebo vlašské 70 g, hladká mouka 70 g, moučkový cukr dle chuti, smetana + 2 ztužovače - na náplň 2 kelímky, smetana + 1 ztužovač - na ozdobu 1 kelímek, 1

Příprava

Slyšíte výraz BEZÉ v kuchyni poprvé? Zjednodušeně jsou to sladké dezerty z bílků, které jsou našlehané, jemné a rozplývají se na jazyku. Důkazem je právě tato roláda, kterou si jistě oblíbíte.

Bílky se špetkou soli a cukrem ušleháme do tuhého sněhu.
V misce smícháme oříšky a hladkou mouku a celou směs jemně vmícháme do tuhého sněhu.
Na plech dáme pečicí papír potřený olejem, sněhové těsto rovnoměrně rozetřeme a přes sítko pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C přesně 7 minut.
Po vyndání z trouby pár minut počkáme, připravíme si čistý pečicí papír, na něj roládu překlopíme a papír, na kterém se roláda pekla, pomalu sloupneme. Potom roládu stočíme a necháme vychladnout.
Vyšleháme smetany se ztužovači, roládu roztočíme, natřeme (můžete přidat mleté nebo celé oříšky) a stočíme.
Pokud máte chuť, dozdobíme roládu šlehačkou a oříšky.

2016-01-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI