Těsto: | |||||
mleté mandle | 125 g | moučkový cukr | 125 g | kvalitní kakao | 25 g |
skořice | špetka | vanilkový extrakt | několik kapek | bílek | 1 ks |
Grand Marnier | 1 lžíce | ||||
Zdobení: | |||||
sekané mandle | 5 dkg | třtinový cukr | 2 lžíce | limetka - kůra | 1 ks |
Angostura Bitter | 10 kapek |
Každý rok se snažím připravit nějaké nové druhy cukroví. Moje mamka vždy peče klasiku, kterou máme všichni moc rádi a já ji stejně neumím tak dobře jako ona. Proto se snažím vždy přijít s něčím novým. Letos jsem chtěla mít alespoň jeden druh bezlepkový a myslím, že tyto hvězdičky se opravdu povedly.
1. V misce si smícháme mandle, cukr, kakao, skořici a směs vysypeme na vál. V nádobě si zlehka prošleháme metličkou bílek a přidáme do sypké směsi. Postupně zpracujeme těsto. Nakonec přidáme Grand Marnier a vanilkový extrakt.
2. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc uležet v lednici.
3. Druhý den těsto vyválíme na cca 1/2 cm plát (nejlépe mezi dvěma pečícími papíry).
4. V misce si smícháme mandle, třtinový cukr, kůru z limetky a Angostura Bitter.
5. Z těsta vykrájíme hvězdičky, které přeneseme na plech a zdobíme směsí z mandlí. Pečeme cca 8 minut na 180 stupňů.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI