Bezlepkové kakaové cupcakes se skořicovým krémem zpět

Ingredience:
vejce (velikost M)2 kscukr krupice1/2 - 3/4 hrnkurostlinný olej1/4 hrnku
mandlová mouka (jemně mleté loupané mandle)1 hrnekkukuřičný škrob3 lžícekakao1/3 hrnku
jedlá soda1/2 lžičkypodmáslí3/4 hrnku
Skořicový krém:
zakysaná smetana 16-18% tuku400 gsmetana ke šlehání 35-40%180 - 200 gcukr krupice2 - 3 lžíce
skořice1/2 lžičky
vejce (velikost M) 2 ks, cukr krupice 1/2 - 3/4 hrnku, rostlinný olej 1/4 hrnku, mandlová mouka (jemně mleté loupané mandle) 1 hrnek, kukuřičný škrob 3 lžíce, kakao 1/3 hrnku, jedlá soda 1/2 lžičky, podmáslí 3/4 hrnku, zakysaná smetana 16-18% tuku 400 g, smetana ke šlehání 35-40% 180 - 200 g, cukr krupice 2 - 3 lžíce, skořice 1/2 lžičky

Příprava

Bezlepkový korpus peču pravidelně a recept na blogu se těší velké oblibě. Takže jsem si řekla, že zkusím připravit i bezlepkové cupcakes. V mém podání jsou to tedy spíše cupcakes bez mouky, protože stejně jako u korpusu i tady jsem nahradila klasickou mouku mletými mandlemi. 

Těsto i výsledné dortíky jsou samozřejmě trochu jiné, než z klasické mouky. Těsto je řidší a při pečení tolik nevyběhne do výšky. Nicméně chuťově jsou moc dobré. Doplnila jsem je krémem ze zakysané smetany ochuceným špetkou skořice, který kakaové těsto příjemně doplňuje.

Troubu si předehřejte na 170 stupňů, plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. 

V míse smíchejte mandlovou mouku, kakao a jedlou sodu. Ve větší míse vyšlehejte společně krupicový cukr a vejce do husté pěny, pak pomalu zašlehejte olej. Střídavě přimíchejte kakaovo-mandlovou směs a podmáslí, směs na třikrát, podmáslí na dvakrát. Těsto dobře promíchejte a rozdělte do připravených 12 košíčků. Dejte péct do vyhřáté trouby na 15 - 20 minut, špejlí si ověřte, že jsou propečené. 

Nechte pár minut vychladnout ve formě, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku. Po úplné vychladnutí ozdobte krémem.

Skořicový krém

Zakysanou smetanu nechte vykapat v plátnu nebo v kávovém filtru. Můžete nechat přes noc v lednici, ale stačit bude i pár hodin. Objem smetany se po odkapání zmenší, ale bude hezky hustá.

Smetanu vyšlehejte společně s cukrem a skořicí do tuha a po částech opatrně vmíchejte do odkapané zakysané smetany. Použijte stěrku, nikoliv šlehač či robot.

Krém přendejte do sáčku se zdobící trubičkou a nastříkejte na vychladlé dortíky. Ozdobte dle fantazie. Já jsem udělala ze zbytku čokoládové ganache malé kuličky a obalila ve směsi kakaa a skořice.

2017-08-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI