Borůvkové makronky zpět

Ingredience:
mleté mandle3/4 hrnkumoučkový cukr1 hrnekbílky3 ks
krupicový cukr smíchaný s vanilkou1/4 hrnkumodré potravinářské barvivo dle potřeby
Náplň:
smetanový sýr (např. Lučina nebo Philadelphia)1/2 hrnkuzakysaná smetana2 lžícemoučkový cukr1 lžíce
rozmačkané borůvky1/2 hrnku
mleté mandle 3/4 hrnku, moučkový cukr 1 hrnek, bílky 3 ks, krupicový cukr smíchaný s vanilkou 1/4 hrnku, modré potravinářské barvivo dle potřeby, smetanový sýr (např. Lučina nebo Philadelphia) 1/2 hrnku, zakysaná smetana 2 lžíce, moučkový cukr 1 lžíce, rozmačkané borůvky 1/2 hrnku

Příprava

Makronky jsou moje srdcová  záležitost. Ať je ochutnám kdekoliv, vzpomenu si na Paříž, kde jsem se s nimi seznámila. Dneska jsem se rozhodla vyzkoušet je doma – s borůvkovou příchutí.

Poznámka: hrnek = 250 ml 

Mleté mandle a moučkový cukr nasypte do mixéru a mixujte, dokud směs není pudrovitá. Poté prosejte do mísy. Z bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a postupně přidávejte krupicový cukr a potravinářské barvivo. Po lžících do směsi ručně přimíchejte suchou část. Míchejte dlouhými osmičkovými pohyby, dokud se hmota nezačne táhnout. Naplňte hmotou zdobící sáček (pokud nemáte, ustřihněte cíp igelitového pytlíku) s kulatou zdobičkou o průměru cca 1 cm.

Na plechy vyložené pečícím papírem tvořte kolečka o průměru asi 3 cm. Každým plechem bouchněte o stůl a zespoda do něj několikrát cvrnkněte, aby se makronky zbavily bublinek.

Při pokojové teplotě nechte odstát 30 minut a předehřejte si troubu na 160 stupňů (horkovzdušnou na 150). Než dáte makronky do trouby, lehce se dotkněte jejich povrchu. Těsto by nemělo ulpívat na prstu. Pečte 10-15 minut (hlídejte, každá trouba je jiná)!

Jsou hotové ve chvíli, kdy povrch je pevný a odspoda se nenatřásají. Pokud vám na povrchu začnou praskat, znamená to, že máte troubu příliš horkou. Pokud naopak rychle tmavnou odspoda, přidejte pod plech ještě jeden. Po upečení nechte chladnout na mřížce.

2013-11-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI