Božská cuketová pochoutka

zpět
Božská cuketová pochoutka
Ingredience:
hladká mouka (nebo polohrubá)500 gsůl špetkaprášek do pečiva1 lžíce
cuketa nastrouhaná na jemno320 gkrupicový cukr300 gvejce2 ks
olej1,25 dlmléko1,25 dlkakao1,5 lžíce
vanilkový puding1 ksmléko250 mlcukr moučka150 g
tvaroh250 gmáslo100 grum dle chuti
hořká čokoláda150 gzakysaná smetana400 g
hladká mouka (nebo polohrubá) 500 g, sůl špetka, prášek do pečiva 1 lžíce, cuketa nastrouhaná na jemno 320 g, krupicový cukr 300 g, vejce 2 ks, olej 1,25 dl, mléko 1,25 dl, kakao 1,5 lžíce, vanilkový puding 1 ks, mléko 250 ml, cukr moučka 150 g, tvaroh 250 g, máslo 100 g, rum dle chuti, hořká čokoláda 150 g, zakysaná smetana 400 g

Příprava

Cuketové moučníky máme u nás doma tuze rádi. Defakto, pokud vám to dopředu neřeknu myslíte si, že jíte vláčný moučník, který nemá se zeleninou vůbec nic společného.

Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva. 
Vejce a cukr vyšleháme, přilijeme olej a znovu zašleháme. 
Do této hmoty zamícháme sypkou směs, vymačkanou cuketu, mléko a olej. Do 1/3 zamícháme kakao. 
Do pekáčku nalijeme nejdříve světlou směs, poté tmavou. 
Pečeme 25 minut na 180st. Poté uvaříme krém - z mléka a pudingu uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. 
Do kaše vmícháme máslo, tvaroh a cukr (vše opatrně po částech), nakonec dochutíme rumem. 
Krém rozetřeme na chladný korpus a celé dáme do lednice ztuhnout. 
Z rozpuštěné hořké čokolády a zakysané smetany vytvoříme polevu, kterou natřeme na studený krém.

Doboru chuť!

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptostatní
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI