Broskvová roláda zpět

Těsto:
vejce5 kscukr moučka5 lžichladká mouka2 lžíce
puding v prášku1 ksmléko5 lžicvoda2 lžíce
sůl špetkažluté potravinářské barvivo dle potřeby
Náplň:
mascarpone500 gžloutek2 ksmoučkový cukr4 lžíce
broskvový kompot dle potřebysmetana ke šlehání4 ksztužovač šlehačky4 ks
pikantní marmeláda nebo džem dle chuti
vejce 5 ks, cukr moučka 5 lžic, hladká mouka 2 lžíce, puding v prášku 1 ks, mléko 5 lžic, voda 2 lžíce, sůl špetka, žluté potravinářské barvivo dle potřeby, mascarpone 500 g, žloutek 2 ks, moučkový cukr 4 lžíce, broskvový kompot dle potřeby, smetana ke šlehání 4 ks, ztužovač šlehačky 4 ks, pikantní marmeláda nebo džem dle chuti

Příprava

Včera jsme jeli na oslavu narozeniny, tak jsem upekla broskvovou roládu, kterou jsem tak trochu "vytunila". Díky lehkému krému z mascarpone a šlehačky, byla roláda přímo famózní a já vám ji mohu jen doporučit.

5 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko vodu a nakonec sypké ingredience. Do tekutého těsta nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Dáme na pečící papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme a po vychladnutí roztočíme.

Mascarpone, žloutky a moučkový cukr vyšleháme dohladka, přidáme ušlehané smetany se ztužovači. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme nejprve marmeládou a poté připraveným krémem. Do krému poklademe nakrájené kompotované broskve a celé zavineme. Zbylým krémem potřeme vršek rolády, dozdobíme cukrářským sáčkem a poklademe broskvemi (pokud máte roládu na pozdější konzumaci, je potřeba broskve potřít želatinou, aby měly stále svěží barvu).

2017-03-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI