Broskvová roláda

zpět
Broskvová roláda
Těsto:
vejce5 kscukr moučka5 lžichladká mouka2 lžíce
puding v prášku1 ksmléko5 lžicvoda2 lžíce
sůl špetkažluté potravinářské barvivo dle potřeby
Náplň:
mascarpone500 gžloutek2 ksmoučkový cukr4 lžíce
broskvový kompot dle potřebysmetana ke šlehání4 ksztužovač šlehačky4 ks
pikantní marmeláda nebo džem dle chuti
vejce 5 ks, cukr moučka 5 lžic, hladká mouka 2 lžíce, puding v prášku 1 ks, mléko 5 lžic, voda 2 lžíce, sůl špetka, žluté potravinářské barvivo dle potřeby, mascarpone 500 g, žloutek 2 ks, moučkový cukr 4 lžíce, broskvový kompot dle potřeby, smetana ke šlehání 4 ks, ztužovač šlehačky 4 ks, pikantní marmeláda nebo džem dle chuti

Příprava

Včera jsme jeli na oslavu narozeniny, tak jsem upekla broskvovou roládu, kterou jsem tak trochu "vytunila". Díky lehkému krému z mascarpone a šlehačky, byla roláda přímo famózní a já vám ji mohu jen doporučit.

5 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko vodu a nakonec sypké ingredience. Do tekutého těsta nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Dáme na pečící papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme a po vychladnutí roztočíme.

Mascarpone, žloutky a moučkový cukr vyšleháme dohladka, přidáme ušlehané smetany se ztužovači. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme nejprve marmeládou a poté připraveným krémem. Do krému poklademe nakrájené kompotované broskve a celé zavineme. Zbylým krémem potřeme vršek rolády, dozdobíme cukrářským sáčkem a poklademe broskvemi (pokud máte roládu na pozdější konzumaci, je potřeba broskve potřít želatinou, aby měly stále svěží barvu).

2017-03-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI