Čajové cukroví ze strojku, i bez strojku zpět

Ingredience:
hladká mouka400 grostlinný tuk300 gcukr moučka140 g
žloutek2 ksškrob50 gprášek do pečiva1 balíček
hladká mouka 400 g, rostlinný tuk 300 g, cukr moučka 140 g, žloutek 2 ks, škrob 50 g, prášek do pečiva 1 balíček

Příprava

Už vás znám, mnoho z vás mi píše, že třeba strojek nemáte, zdali "to nejde jinak" - ANO jde. Čajové cukroví se strojkem i bez něj.

Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme tvary. Pečeme při 180°C do růžova. Poté slepujeme marmeládou a potíráme čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni s trochou tuku. Používám čokoládu na vaření 44% od české čokoládovny CARLA Chocolate.

Na ozdobu použijeme kupované cukrářské zdobení - já jsem použila cukrové stříkané ozdoby od českého výrobce Cukrářské zdobení Richard Fagoš.

2016-12-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI