Cheesecake s vločkovým korpusem pro děti od 1 roku

zpět
Cheesecake s vločkovým korpusem pro děti od 1 roku
Korpus:
ovesné vločky250 gmléko100 mlpřepuštěné máslo100 g
krystalový cukr60 g
Tvarohové těsto:
tvaroh ve vaničce500 gricotta250 gvejce2 ks
krystalový cukr60 gostružiny150 g
ovesné vločky 250 g, mléko 100 ml, přepuštěné máslo 100 g, krystalový cukr 60 g, tvaroh ve vaničce 500 g, ricotta 250 g, vejce 2 ks, krystalový cukr 60 g, ostružiny 150 g

Příprava

Šly jsme s Kájou do lesa na houby. Jenže tam skutečně houby nerostly. Přinesly jsme ale aspoň hromadu ostružin, které jsme přetvořily v tenhle srdíčkový dezert. Ať už s nimi nebo bez nich, doufám, že i vám bude chutnat.

Na formu o průměru 24 cm (určitě půjde i o  něco jiný rozměr).

Vločky nejdříve nahrubo pomelte. Myslím si, že to není úplně nutné, proto pokud nemáte na čem nebo máte vločky jemné, můžete tento krok vynechat a recepty by měl snad fungovat stejně, ale pro lepší udržení konzistence těsta mletí doporučuju. Smíchejte se změklým ghíčkem nebo máslem, přidejte cukr a mléko a vzniklé kašovité těsto rozprostřete do pečícím papírem vystlané dortové formy. Konzistence se nebojte, vločky mléko během pečení vypijí a udělají korpus. Dejte do trouby vyhřáté na 180°C a 15 minut předpečte. 

Mezitím si připravte tvarohové těsto. Smíchejte vaničkový tvaroh, ricottu, vejce a cukr. Ostružiny opláchněte a rozmixujte na pyré, které propasírujte přes sítko tak, abyste se zbavili pecek. Tvarohové těsto nalijte na předpečený korpus (na vychladnutí čekat nemusíte, jen buďte opatrní, abyste se o formu nespálili) a na něj nalijte ovocné pyré. Můžete buď jako já dělat kolečka, která pak tahem špejle v jednom směru přetvoříte na srdíčka nebo můžete cik-cak tahy vidličkou vytvořit "barevnou bouři", a nebo si zkrátka najděte vlastní způsob uměleckého vyjádření.

Peče stále při 180°C dalších 45 minut, ideálně v dolní části trouby. Pokud vám trouba peče více, překryjte formu shora alobalem, abyste si koláč nespálili. Před vytáhnutím z formy a podáváním nechte dobře vychladnout.

Dětská specifika:

  • Stejně jako většinu dezertů, řadím i tento už z principu do kategorie od 1 roku.
  • Tvaroh je doporučován od 1 roku kvůli vyššímu obsahu bílkovin, které mohou zatěžovat ledviny. O ricottě platí totéž.
  • Mléko po tepelné úpravě od 1 roku, stejně jako celé vejce.
  • Ovesné vločky by v malém množství mělo umět strávit dítě okolo třičtvrtě roku věku.
  • U ostružin pozor na obsah hůře stravitelných pecek a také alergickou reakci.
2017-08-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI