Chinois - francouzský máslový koláč

zpět
Chinois - francouzský máslový koláč
Na těsto:
mléko100 mlmáslo90 gcelá vejce2 ks
cukr krupice50 ghladká mouka300 gpolohrubá mouka100 g
sůl špetkadroždí20 g
Na krém:
mléko250 gcukr100 gžloutek2 ks
hladká mouka30 g
mléko 100 ml, máslo 90 g, celá vejce 2 ks, cukr krupice 50 g, hladká mouka 300 g, polohrubá mouka 100 g, sůl špetka, droždí 20 g, mléko 250 g, cukr 100 g, žloutek 2 ks, hladká mouka 30 g

Příprava

Úžasné francouzské pečivo s vanilkovým krémem. Tento recept mám založený už celou věčnost a konečně na něj došlo. Je úžasný v tom, že je ze surovin, které máte doma, i když vlastně nic nemáte. Inspirace podle Moniky Brýdové.

Všechny uvedené suroviny na těsto necháme vypracovat v domácí pekárně nebo zpracujeme ručně a necháme kynout. Mezitím si naložíme půl sáčku rozinek do rumu (pozn. použila jsem brusinky). 
Postupným přisypáváním mouky a cukru do mléka s rozšlehanými žloutky připravíme na sporáku krém, do kterého na závěr přidáme zrníčka z půlky vanilkového lusku.
Dortovou formu vysteleme pečícím papírem a na její dno z malé části těsta vytvoříme placku. Zbylé těsto vyválíme podobně jako na štrůdl, potřeme vychladlým krémem, přidáme rozinky a zavineme. Krájíme na cca 4 cm silné šnečky, které naplocho položíme do dortové formy jeden vedle druhého. Pokud nám někde uteče trošku krému, můžeme jej ještě naplácat nahoru. Necháme dokynout 20 minut na teplém místě. Poté pečeme na 160°C asi 20 - 30 minut. Upečený potřeme rumem (můžeme použít zbylý od rozinek) s troškou cukru.

2014-11-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy90 min
Nápojaperitiv
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI