Cizrnové brownies (od 2 - 3 let) zpět

Ingredience na brownies:
cizrna1 plechovkavejce2 kskakao4 lžíce
med4 lžícearašídové máslo2 lžícebezfosfátový kypřící prášek1 ks
Na meruňkovou omáčku:
meruňky6-8 ksmenší jablko1 kscukr na doslazení1 lžíce
cizrna 1 plechovka, vejce 2 ks, kakao 4 lžíce, med 4 lžíce, arašídové máslo 2 lžíce, bezfosfátový kypřící prášek 1 ks, meruňky 6-8 ks, menší jablko 1 ks, cukr na doslazení 1 lžíce

Příprava

Další chutná variace z cizrnového těsta bez mouky, mňam!Věřte, že si určitě pochutnáte a děti se budou jen olizovat.

Cizrnu slijte od nálevu (pozor, ten nevylévejte, je totiž takřka kouzelný) a dejte do mixeru spolu se dvěma vejci a medem či sirupem. Umixujte v hladkou kaši. Poté už jen lžící vmíchejte kakao, arašídové máslo a kypřící prášek. Rozetřete na plech vystlaný pečícím papírem. Pokud máte plech větší, než kolik máte těsta, vůbec nezoufejte - těsto by se nemělo roztékat, takže ho na plech prostě namažte v takové vrstvě, jakou si přejete. Brownies by měla být nižší a uvnitř vláčná buchta, skoro až placka, takže přibližně centimetr vysoká vrstva těsta bohatě stačí. Pečte v troubě předehřáté na 180°C, a to přibližně 15 minut. Raději méně a kousek odkrojte, než abyste je přesušili. Před krájením nechte zcela vychládnout, obraťte a pečící papír opatrně odlepte - těsto je totiž velmi křehké a je potřeba s ním pracovat opravdu opatrně. Ono vám to ale na chuti vrátí, věřte mi.

Na meruňkovou omáčku:


Meruňky přepulte, jablko oloupejte a nakrájejte na kostičky. Podlijte troškou vody a uvařte do měkka (může to trvat tak 10 minut). Pokud vaříte pro dospělé, nebojte se přidat i drc rumu nebo jiného alkoholu. Po uvaření rozmixujte na hladkou kaši, můžete použít i marmeládu k doslazení, ideálně z toho stejného ovoce (čili meruňkovou).


A co s tím nálevem z cizrny? 

J
ak jsem psala v úvodu, určitě jej nevyhazujte. Jelikož jde o čistou bílkovinu, stejně jako je bílek z vejce, dá se s touto tekutinou kouzlit stejně tak. Zkuste ji vyšlehat. Budete mít stejně krásnou pěnu, jako z vaječného bílku. Když ji navíc dosladíte, garantuju vám, že její původ nikdo ani nepozná. Můžete ji podávat spolu s dezertem, zapéct shora a nebo zkusit udělat pusinky. 

 

Dětská specifika
  • recept řadím do kategorie od 2 - 3 let vzhledem k přítomnosti kakaa a také arašídového másla
  • ostatní suroviny jsou podle mě od 1 roku bez problému
2015-07-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI