Cizrnové lívance pro děti od 1 roku

zpět
Cizrnové lívance pro děti od 1 roku
Ingredience:
předvařená cizrnacca 150 gzralý banán1 ksvejce1 ks
špaldová mouka typ 6302 lžícemléko150 ml
předvařená cizrna cca 150 g, zralý banán 1 ks, vejce 1 ks, špaldová mouka typ 630 2 lžíce, mléko 150 ml

Příprava

Znáte ta nedělní rána, kdy doma není ani kůrka chleba a vy přemýšlíte, co na snídani vymyslet místo něj? K tomu navíc velká chuť na něco sladkého, ideálně i zdravého, v lednici načatá cizrna a na stole nová pánev. To prostě přímo volalo o LÍVANCE! Původně měly být zcela bez mouky, ale znáte to, ne vždycky ty experimenty vychází. I tak je jí tam ale podstatně méně, než v lívancích klasických, tak je vyzkoušejte.

Cizrnu rozmixujte společně s vejcem, banánem a troškou mléka na hladkou kaši. Pak přidejte zbytek mléka a mouku a ještě jednou promixujte do těstíčka hladké konzistence. Smažte na nepřilnavé pánvi, ta moje to zvládne i zcela bez tuku. 

Často se mě u různých mých lívanců a palačinek ptáte, jak a na čem je smažit, aniž byste u toho přišly o nervy. Zvolte určitě kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, před prvním použitím ji pomocí maškovačky promastěte tukem a pak již jen oplachujte. Před smažením palačinek pánev dobře rozpalte, po nalití těsta snižte teplotu, aby se těsto dobře propeklo a nespálil se jen povrch. Konkrétně používám tuto palačinkovou pánev od firmy Royalty Line a mohu ji jen doporučit.

Dětská specifika:

  • lívance řadím do kategorie "od 1 roku" především kvůli obsahu cizrny, které je v nich poměrně hodně a znamená to tedy poměrně dost bílkovin, což by mohlo menším dětem zatěžovat ledviny
  • do roka nevhodné je podle mého názoru i mléko
2016-02-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI