Čokoládová roláda zpět

Hebké ořechové těsto:
bílky4 ksmed (tekutý)2 lžícemleté vlašské ořechy60 g
mleté mandle20 g
Kakaový krém:
měkké máslo250 gkakao40 gmed120 g
vejce4 ksvanilka dle chuti
bílky 4 ks, med (tekutý) 2 lžíce, mleté vlašské ořechy 60 g, mleté mandle 20 g, měkké máslo 250 g, kakao 40 g, med 120 g, vejce 4 ks, vanilka dle chuti

Příprava

Roláda se sametovým krémem a jemným těstem. 

Pro ty, co blog sledujete už dávno, prozradím, že se jedná o fúzy dvou receptů: těsto je z receptu na štafetky a krém z pařížských rohlíčků ;) 

Hebké ořechové těsto:

Z bílků ušleháme sníh, postupně přidáváme med a opatrně přimícháme ořechy. Rozetřeme na plechu s pečícím papírem potřeným máslem a zprudka upečeme, v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 minut, až je těsto upečené dozlata. Mezitím zamícháme krém. 

Kakaový krém:

Máslo našleháme s vanilkou, kakaem a medem (60 g). Vejce našleháme s medem (60 g) a za stálého šlehání pomalu ohříváme, dokud hmota nezačne být horká. Ihned stáhneme z ohně a šleháme dál, dokud nevychladne, výsledkem je světle žlutá nadýchaná pěna. Do másla přimícháme vaječnou pěnu a důkladně rozšleháme. Naplníme do zdobícího sáčku a ozdobíme rohlíčky. Skladujeme je v ledničce, před máčením do čokolády musí vychladnout a ztuhnout.

Krém rozetřeme na korpus a pomocí pečícího papíru srolujeme. Necháme vychladnout v ledničce a na závěr zalijeme roztavenou 85 %-ní čokoládou. 

2014-01-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI