Čokoládový avokádový krém zpět

Ingredience:
zralé avokádo1 kszralý banán1 kskakao1 vrchovatá lžíce
vanilkový extrakt1/2 lžičkysůl špetkaořechové máslo (měla jsem lískooříškové s kakaem)2 lžíce
smetana na doředění krému dle potřeby
Na dozdobení:
banán, nakrájený na kolečka dle chutinasekané lískové oříšky dle chutipufovaná quinoa dle chuti
mletá skořice dle chuti
zralé avokádo 1 ks, zralý banán 1 ks, kakao 1 vrchovatá lžíce, vanilkový extrakt 1/2 lžičky, sůl špetka, ořechové máslo (měla jsem lískooříškové s kakaem) 2 lžíce, smetana na doředění krému dle potřeby, banán, nakrájený na kolečka dle chuti, nasekané lískové oříšky dle chuti, pufovaná quinoa dle chuti, mletá skořice dle chuti

Příprava

K vyzkoušení avokádového krému mě nakopla blogerka Máma peče doma, když podobný recept s úžasně lákavou fotkou uveřejnila na svém Instagramu, a taky dvě zralá avokáda, co jsem od tchána dostala spolu s kytičkou k MDŽ. Nesmějte se, byl to úplně super dárek, avokáda miluju, narozdíl od bonboniéry, a sama si je moc často nekoupím. Jedno jsem upotřebila na snídani, a s druhým se rozhodla vyzkoušet právě avo krém. Recept jsem si nakonec udělala podle svých chutí a stavu lednice, banán se do krému přidává často, stejně jako avokádo dodá krémovou strukturu a chuť. Navíc jsem přidala i ořechové máslo, ale špatná by nebyla ani klasická čokoláda, rozpuštěná se lžičkou kokosového oleje. Na Pinterestu najdete variací na tento jednoduchý dezert snad milión, často pod názvy "pěna", "pudink" nebo právě "krém". Já si ale pěnu přestavuju víc našlehanou a nadýchanou, pudink je zas pro mě spíš ta česká vanilková klasika, proto jsem zvolila název krém. 

PS: V ingrediencích uvádím 1-2 porce, protože krému sice byla jedna plná sklenička, ale na mě to bylo hodně syté, polovinu jsem si nechala na později. Proto i doporučuju krém nejdříve vychladit v lednici, ihned po umixování nebyl tak dobrý jako vychlazený.

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vybereme dužinu, tu nakrájíme na kousky, stejně tak pokrájíme oloupaný banán na kolečka. V mixéru je s ostatními surovinami (mimo smetany) rozmixujeme na hladký krém. Pokud se zdá příliš hustý, přidáme trochu smetany a opět mixujeme, dokud nejsme s konzistencí spokojeni (mě stačily 2 lžíce smetany).

Krém necháme asi půl hodiny vychladit v lednici, dozdobíme a podáváme.

2019-05-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI