Čokoládový koláč bez mouky zpět

Ingredience průměr 22-24cm):
velká vejce, odděleně5 kscukr krupice120 gmandlová mouka (jemně mleté mandle)150 g
hořká čokoláda, min. 55-60%, nastrouhaná200 gkakao2 lžícevlašské ořechy, hrubě nasekané50 g
sůl špetkarozpuštěné máslo100 g
velká vejce, odděleně 5 ks, cukr krupice 120 g, mandlová mouka (jemně mleté mandle) 150 g, hořká čokoláda, min. 55-60%, nastrouhaná 200 g, kakao 2 lžíce, vlašské ořechy, hrubě nasekané 50 g, sůl špetka, rozpuštěné máslo 100 g

Příprava

Po čase tu mám pro vás zase jeden bezlepkový recept. Jak už je z názvu patrné, hlavní roli v něm hraje čokoláda. Ovšem na rozdíl od většiny ostatních receptů se do těsta přidává nastrouhaná, nikoliv rozpuštěná. Kromě čokolády je v koláči velké množství mandlí a ořechů, které víceméně nahrazují klasickou pšeničnou mouku. Koláč je krásně vláčný s plnou čokoládovou chutí.

Troubu předehřejte na 180 stupňů, dno dortové formy o průměru 22-24 cm vyložte pečícím papírem. 

Žloutky vyšlehejte s 80 g cukru krupice do pěny. V misce smíchejte mleté mandle, ořechy, nastrouhanou čokoládu, kakao a sůl, přidejte k vyšlehaným žloutkům a dobře promíchejte. Pak přidejte zchladlé máslo. 

Bílky vyšlehejte se zbývajícími 40 g cukru do pevného sněhu a ve třech částech vmíchejte postupně do těsta. Nalijte do připravené formy a dejte péct na 40-45 minut do vyhřáté trouby. Špejlí si ověřte, že je propečeno. 

Koláč nechte vychladnout ve formě, pak ořízněte boky a opatrně vyklopte. Před servírováním můžete pocukrovat. Koláč vydrží krásně vláčný několik dní, uchovávejte při pokojové teplotě.

2019-11-08 Dezerty

Poznámka

Inspirace z webu http://www.foodonpaper.com

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI