Čokoládový pudink zpět

Ingredience:
kukuřičný škrob2 vrchovaté lžícesůl špetkamléko (část můžete nahradit smetanou)750 ml
žloutky4 kskvalitní čokoláda150 gvanilkový extrakt2 lžičky
máslo2 lžícecukr krystal3 - 5 lžic
kukuřičný škrob 2 vrchovaté lžíce, sůl špetka, mléko (část můžete nahradit smetanou) 750 ml, žloutky 4 ks, kvalitní čokoláda 150 g, vanilkový extrakt 2 lžičky, máslo 2 lžíce, cukr krystal 3 - 5 lžic

Příprava

I když to podle fotky nevypadá, v plecháčku pod čepicí šlehačky se ukrývá ten nejlepší čokoládový pudink, co znám. Domácí. Plný čokolády. Víc už asi není třeba říkat. Snad jen to, že pudinky máme u nás doma ve velké oblibě (je to taky skvělý způsob, jak spotřebovat všechny ty žloutky, co zbydou po makronkách a bílkovo-máslovém krému) a donedávna vedl vanilkový. Ovšem tenhle mu pěkně šlape na paty. Tak si je zkuste udělat oba a dejte mi vědět, jaký vyhrává u vás.

V rendlíku rozšleháme škrob, sůl, mléko a žloutky, na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, trvá to minimálně 5-10 minut. Když je směs hustá jako pudink a začne probublávat, přidáme nalámanou čokoládu, vanilkový extrakt a máslo, mícháme do rozpuštění. Ochutnáme, pokud je pudink málo sladký, přisladíme cukrem a odstavíme. Ihned ho rozlijeme do misek. Podáváme teplý nebo studený.

2016-10-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI