Čokoládový pudink zpět

Ingredience:
kukuřičný škrob2 vrchovaté lžícesůl špetkamléko (část můžete nahradit smetanou)750 ml
žloutky4 kskvalitní čokoláda150 gvanilkový extrakt2 lžičky
máslo2 lžícecukr krystal3 - 5 lžic
kukuřičný škrob 2 vrchovaté lžíce, sůl špetka, mléko (část můžete nahradit smetanou) 750 ml, žloutky 4 ks, kvalitní čokoláda 150 g, vanilkový extrakt 2 lžičky, máslo 2 lžíce, cukr krystal 3 - 5 lžic

Příprava

I když to podle fotky nevypadá, v plecháčku pod čepicí šlehačky se ukrývá ten nejlepší čokoládový pudink, co znám. Domácí. Plný čokolády. Víc už asi není třeba říkat. Snad jen to, že pudinky máme u nás doma ve velké oblibě (je to taky skvělý způsob, jak spotřebovat všechny ty žloutky, co zbydou po makronkách a bílkovo-máslovém krému) a donedávna vedl vanilkový. Ovšem tenhle mu pěkně šlape na paty. Tak si je zkuste udělat oba a dejte mi vědět, jaký vyhrává u vás.

V rendlíku rozšleháme škrob, sůl, mléko a žloutky, na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, trvá to minimálně 5-10 minut. Když je směs hustá jako pudink a začne probublávat, přidáme nalámanou čokoládu, vanilkový extrakt a máslo, mícháme do rozpuštění. Ochutnáme, pokud je pudink málo sladký, přisladíme cukrem a odstavíme. Ihned ho rozlijeme do misek. Podáváme teplý nebo studený.

2016-10-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI