Cuketovo-jablečné muffiny se skořicí zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka125 gcelozrnná špaldová mouka125 gprášek do pečiva bez fosfátů1/2 ks
sůl špetkaskořice1 lžičkastrouhaná cuketa200 g
strouhaná jablka200 glimetková šťáva2 lžícevejce2 ks
máslo100 gtřtinový cukr100 gmléko100 ml
hladká špaldová mouka 125 g, celozrnná špaldová mouka 125 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 ks, sůl špetka, skořice 1 lžička, strouhaná cuketa 200 g, strouhaná jablka 200 g, limetková šťáva 2 lžíce, vejce 2 ks, máslo 100 g, třtinový cukr 100 g, mléko 100 ml

Příprava

Zdá se, že bacily, které nás posledních pár dní mučily, se pomalu dávají na ústup. Začíná se nám vracet chuť k jídlu, tak jsme si s dcerou upekly tyto voňavé a vláčné muffiny.

Nejprve na hrubo nastrouháme oloupanou cuketu (bez vnitřku) a oloupaná jablka, zakapeme limetkovou šťávou. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. V míse smícháme mouky, sůl, prášek do pečiva a skořici. Ve vedlejší nádobě si vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem do pěny. Přilijeme mléko, vmícháme nastrouhanou cuketu s jablkem a postupně přisypáváme moučnou směs. Když máme vymíchané těsto, naplníme jím formičky na muffiny a dáme péct asi na 30 minut. Dobrou chuť!

2017-03-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
18
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI