Dezert s vůní skořice a pomeranče zpět

Těsto na palačinku:
mléko50 mlhladká mouka2 lžíceskořice1/2 lžičky
cukr1/2 lžíceolej na potření
Krém:
pomeranč50 gnastrouhaná kůra z pomeranče1/2 - 1 lžičkazakysaná smetana1 lžíce
mascarpone75 gagávový sirup (nebo jiný přírodní sirup)1 lžíce
mléko 50 ml, hladká mouka 2 lžíce, skořice 1/2 lžičky, cukr 1/2 lžíce, olej na potření, pomeranč 50 g, nastrouhaná kůra z pomeranče 1/2 - 1 lžička, zakysaná smetana 1 lžíce, mascarpone 75 g, agávový sirup (nebo jiný přírodní sirup) 1 lžíce

Příprava

Stačí dokřupava dopéct palačinku, pozvednout jí lahodným krémem a ovonět skořicí a pomerančem.

V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava.

Z oloupaného pomeranče vykrájíme filety, které překrojíme a v kastrůlku (nebo plecháčku) dusíme, dokud se tekutina nezredukuje. Přidáme kůru z pomeranče a prohřejeme. Poté odstavíme, necháme vychladit. V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu a sirup. Přimícháme zchladlé pomeranče.

Vychladlou palačinku překrojíme na čtvrtiny a na talíři prokládáme s krémem.

2014-08-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI