Domácí granola s karamelem zpět

Ingredience:
ovesné vločky100 govesné vločky tenké100 glískové oříšky100 g
kešu oříšky100 gplátky kokosu60 gskořice6 g
křupavý karamel (můžeme vynechat)80 gsekané datle50 gmed3 lžíce
kokosový olej3 lžícesůl špetka
ovesné vločky 100 g, ovesné vločky tenké 100 g, lískové oříšky 100 g, kešu oříšky 100 g, plátky kokosu 60 g, skořice 6 g, křupavý karamel (můžeme vynechat) 80 g, sekané datle 50 g, med 3 lžíce, kokosový olej 3 lžíce, sůl špetka

Příprava

Od nového roku jsem celkem radikálně změnila životní styl, tedy alespoň pro mě je ta změna veliká. Vím, že novoroční předsevzetí jsou tak trochu klišé, já ale asi nějaký odrazový můstek potřebuji. Nevydala jsem se žádnou extrémní cestou, jen jsem do svého jídelníčku přidala spoustu zeleniny, hodně omezila rafinovaný cukr a pečivo a přidala minimálně pětkrát v týdnu cvičení. Už po třech týdnech se cítím mnohem lépe. Recept na tuto úžasnou granolu jsem připravovala již loni, takže v něm najdete sladký karamel. Já si ji ale připravuji stále, jen vynechávám karamel. S bílým jogurtem je to pro mě skvělá svačina.

1. Med a kokosový olej si necháme povolit.

2. Lískové oříšky a kešu oříšky si posekáme nahrubo a smícháme s ostatními ingrediencemi.

3. Pečeme na 130 stupňů cca 30 minut. 

4. Během pečení granolu hlídáme, aby se nám nepřipálila, a můžeme ji v průběhu pečení lehce prohodit. 

5. Po upečení necháme hotovu granolu vychladnout a skladujeme v uzavíratelné sklenici.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-02-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI