Domácí pribiňák pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
smetana ke šlehání1 kelímekplnotučný tvaroh1 vaničkavanilkový cukr1-2 lžíce
piškoty1 hrstkaovocného pyré k dozodobení1 sklenička(kakao, skořice, ovoce)
smetana ke šlehání 1 kelímek, plnotučný tvaroh 1 vanička, vanilkový cukr 1-2 lžíce, piškoty 1 hrstka, ovocného pyré k dozodobení 1 sklenička, (kakao, skořice, ovoce)

Příprava

Domácí "pribiňák" je jedna z těch věcí, které už nikdy nekoupíte, pokud si je jednou zkusíte udělat sami. Je absolutně jednoduchý a chuťově věrný tomu kupovanému, jen s tím rozdílem, že necítíte to aroma příšerné vanilkové chemie, které se z vyloupne z každého kelímku, když ho doma otevřete (mimochodem - rok od roku mi to připadá horší, za mých mladých let to tolik aromatické určitě nebývalo). Tento, který dělám svojí rodince doma já, totiž neobsahuje žádnou chemii, zato skutečnou vanilku. A nenechte se zmást, že je to jen pro děti. U nás ji má z celé rodiny nejraději tatínek :))

A teď se připravte, protože příprava je tak geniálně jednoduchá a rychlá, že na její popsání stačí jediná věta: Smetanu vyšleháme, vmícháme do ní cukr a plnotučný tvaroh, krátce ještě společně promícháme. HOTOVO! :)
Není potřeba používat žádné ztužovače ani nic podobného, krém je krásně pevný a ještě ztuhne v lednici.

Dětská specifika

  • šlehačka, stejně jako tvaroh, je kvůli vysokému obsahu pro dětské ledviny hůře stravitelných bílkovin doporučována od 1 roku. Pokud byste něco podobného chtěli vytvořit i pro své mladší děti, doporučuju slazenou zakysanou smetanu nebo domácí lučinu. 
  • šlehačka působí mírně projímavě, proto pokud na podobné problémy vaše dítě trpí nebo je ještě malé, použijte pouze půl kelímku šlehačky na jeden tvaroh. Na chuti to ničemu neubere - vyzkoušeno! 
  • mléčné výrobky zpravidla používám plnotučné - jednak jsou pro děti vhodnější a druhak - kravičky žádné nízko nebo polotučné mléko v přírodě nedávají ;) 
  • vanilkový cukr vytvářím tak, že vanilkové lusky, které jsem předtím použila na výrobu něčeho jiného, zapichuju do sklenice s klasickým krystalovým cukrem. Každý zbytek do ní vždy přidám, semtam sklenici protřepu a doplním chybějící cukr. Za pár dní máte ve sklenici božsky vonící bílá zrníčka a ještě zužitkujete lusk celý, absolutně beze zbytků. 


2015-01-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI