Dort Harlekýn zpět

Korpus:
žloutky6 kscukr200 gholandské kakao60 g
voda8 lžicpolohrubá mouka140 gkypřící prášek do pečiva24 g
bílky (sníh)6 ks
Krém - 1. fáze:
máslo60 ghladká mouka60 gmléko2 hrnky
Krém - 2. fáze:
máslo250 gcukr200 gholandské kakao80 g
vejce1 ks
Na ozdobu:
smetana ke šlehání3 ksztužovač šlehačky3 ksčokoláda na postrouhání
čokoládové zdobení dle potřeby
žloutky 6 ks, cukr 200 g, holandské kakao 60 g, voda 8 lžic, polohrubá mouka 140 g, kypřící prášek do pečiva 24 g, bílky (sníh) 6 ks, máslo 60 g, hladká mouka 60 g, mléko 2 hrnky, máslo 250 g, cukr 200 g, holandské kakao 80 g, vejce 1 ks, smetana ke šlehání 3 ks, ztužovač šlehačky 3 ks, čokoláda na postrouhání, čokoládové zdobení dle potřeby

Příprava

Co si dnes připravit sváteční dortík? Tento dort Harlekýn jsme připravovali v televizním pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk, kdo nestihl receptík, tak tady je…

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180 °C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené).

Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout.

Máslo, cukr, kakao a vejce ušleháme, přidáme vychladlou kaši a máme hotový krém.

Zdobíme ušlehanou smetanou a čokoládou.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-10-31 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI