Dort s kornouty, ovocem a toffifee zpět

Korpus (forma o průměru 25cm):
vejce3 kssůl špetkacukr krupice125 g
polohrubá mouka125 gteplá voda2 lžíceolej1 lžíce
kypřící prášek do pečiva špetkaDalší ingredience: maliny, borůvky dle chuti
kornouty dle potřebytoffifee dle chutirozpuštěná čokoláda s trochou kakaa dle chuti
marmeláda dle chuti
Krém uvnitř dortu:
pudink za studena OLE Dr. Ötker2 kszakysaná smetana2 kssmetana ke šlehání2 ks
Krém na potření dortu:
máslo125 gcukr moučka3 lžícetvaroh ve vaničce1 ks
ztužovač smetany1 ks
vejce 3 ks, sůl špetka, cukr krupice 125 g, polohrubá mouka 125 g, teplá voda 2 lžíce, olej 1 lžíce, kypřící prášek do pečiva špetka, Další ingredience: , maliny, borůvky dle chuti, kornouty dle potřeby, toffifee dle chuti, rozpuštěná čokoláda s trochou kakaa dle chuti, marmeláda dle chuti, pudink za studena OLE Dr. Ötker 2 ks, zakysaná smetana 2 ks, smetana ke šlehání 2 ks, máslo 125 g, cukr moučka 3 lžíce, tvaroh ve vaničce 1 ks, ztužovač smetany 1 ks

Příprava

Dnes má Vendulka 7. narozeniny. Roste nám jako z vody a z holčičky máme slečnu baletku a školačku. Nesmí chybět ani narozeninový dortík na přání - s kornoutkama, ovocem a Toffifee.

Nejprve si upečeme světlý korpus, vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu (průměr 25 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180 °C a vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme “dorůžova”. Zdali je těsto upečené, to raději vyzkoušíme špejlí.

Postup výroby dortu:
Než nám vychladne korpus na dort, tak si připravíme krém do dortu. Všechny ingredience na krém si umixujeme ručním šlehačem do hladka. Dortový korpus si 1x prořízneme. Spodní část korpusu potřeme marmeládou, poté navrstvíme krém, posypeme borůvkami, zase potřeme krémem a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Poté celý dáme dort vychladit do lednice.

Dále si připravíme krém na pomazání dortu. Změklé máslo v pokojové teplotě vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a ztužovač smetany. Vše vyšleháme v hladký krém. Dort připraveným krémem pomažeme celý a dáme zase ztuhnout do lednice.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s trochou tuku a polijeme část dortu. Nakonec ozdobíme kornouty, ovocem a Toffifee.

2019-08-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI