Dortíčky Margot zpět

Těsto:
polohrubá mouka1,5 hrnku (hrnek = 220 ml)mléko1 hrnekcukr krupice3/4 hrnku
prášek do pečiva1 balíčekcelá vejce2 ksrostlinný olej (řepkový, slunečnicový)1/4 hrnku
čokoláda Margot1 ks
Náplň:
šlehačka 33%2 kelímektvaroh2 kostkyinstantní kakao2 lžíce
Dokončení:
rybízová marmeláda na namazání korpusu
Poleva:
čokoláda na vaření200 gmáslo1 lžícevoda4 lžíce
marmeláda1 lžíce
polohrubá mouka 1,5 hrnku (hrnek = 220 ml), mléko 1 hrnek, cukr krupice 3/4 hrnku, prášek do pečiva 1 balíček, celá vejce 2 ks, rostlinný olej (řepkový, slunečnicový) 1/4 hrnku, čokoláda Margot 1 ks, šlehačka 33% 2 kelímek, tvaroh 2 kostky, instantní kakao 2 lžíce, rybízová marmeláda na namazání korpusu, čokoláda na vaření 200 g, máslo 1 lžíce, voda 4 lžíce, marmeláda 1 lžíce

Příprava

Když čekáte návštěvu, tak chcete něčím překvapit a dobře pohostit. Kromě chlebíčků je třeba také něco na zub ke kávě.

Těsto:
Všechny surovina kromě čokolády dáme do mísy a metlou nebo ručním šlehačem ušleháme, nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu margot. Vlijeme do velkého plechu vymazaného olejem a vysypaného polohrubou moukou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů. Necháme vychladnout.

Náplň:
Vše dohromady ušleháme ručním šlehačem.
Vmícháme 2 čokolády margot jemně nastrouhané, a pokud se nám náplň zdá málo sladká, můžeme přisladit cukrem. Ale pozor, ještě bude čokoládová poleva, tak, abychom zákusek příliš nepřesladili.
Nakonec do náplně vmícháme 4 plátky želatiny, kterou připravíme podle návodu na obalu.
8 mističek nebo šálků vypláchneme vodou a vyložíme navlhčenou potravinovou folií, abychom ztuhlou náplň snadno vyklopili. Naplníme náplní a necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout. 

Na dokončení potřebujeme:
Do kastrůlku ve vodní lázni nebo s dvojitým dnem, nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vodu a marmeládu, za stálého míchání rozpustíme dohladka.
Z upečeného a vychladlého korpusu vykrájíme stejně velká kolečka, jako máme šálky nebo mističky, do kterých jsme dali ztuhnout náplň. Každé kolečko pomažeme jemně marmeládou a pomazanou stranu přiklopíme na mističku s náplní, otočíme a opatrně odstraníme misku s folií. Všechny připravené zákusky dáme na mřížku a postupně polijeme polevou. Jakmile poleva zaschne, ozdobíme bílou polevou, kterou jsme si rozehřáli v horké vodě, na obalu ustřihneme malý růžek a zdobíme. Posypeme nastrouhanou margotkou. Necháme ztuhnout a podáváme.

2018-10-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI