Dvoubarevný strouhaný koláč zpět

Ingredience:
hladká mouka400 gcukr100 gvanilkový cukr1-2 sáčky
žloutek1 kskakao2 vrchovaté lžícemáslo1 ks
prášek do pečiva1/2 sáčku
Náplň:
měkký tvaroh4 ksžloutky3 kscukr200 g
mléko1 dclvanilkový pudink1 sáčeksníh z bílků4 ks
kompotované broskve1 sklenice
hladká mouka 400 g, cukr 100 g, vanilkový cukr 1-2 sáčky, žloutek 1 ks, kakao 2 vrchovaté lžíce, máslo 1 ks, prášek do pečiva 1/2 sáčku, měkký tvaroh 4 ks, žloutky 3 ks, cukr 200 g, mléko 1 dcl, vanilkový pudink 1 sáček, sníh z bílků 4 ks, kompotované broskve 1 sklenice

Příprava

Znáte strouhané ovocné koláče? Že ne? Postup je jednoduchý a určitě si je zamilujete, tak jako my u nás doma. 

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme.
Rozdělíme na dva stejně velké díly a do jednoho vpracujeme kakao.
Každý díl těsta rozdělíme ještě na polovinu a zabalíme do folie a necháme v chladu ztuhnout.

Připravíme si plech o velikosti asi 36 cm x 26 cm a vymažeme ho máslem.
Na polovinu plechu nastrouháme světlé těsto a druhou polovinu tmavé.
Poklademe tvarohovou náplní a okapanými a nakrájenými broskvemi.

Pak nastrouháme na tmavé těsto světlé a na světlé tmavé.

Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 - 40 minut podle typu trouby.

2022-07-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI