Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy zpět

Ingredience:
hladká mouka1 hrnekpolohrubá mouka1 hrnekprášek do pečiva1 sáček
rozmačkaná pečená dýně1 hrnekmléko1 hrnekolej3/4 hrnku
třtinový cukr3/4 hrnkuvejce2 kssekané ořechy4 lžíce
sekané sušené švestky3 lžícehrozinky3 lžícevanilkový cukr1 sáček
čokoláda na vaření65 gztužený tuk3 lžíce
hladká mouka 1 hrnek, polohrubá mouka 1 hrnek, prášek do pečiva 1 sáček, rozmačkaná pečená dýně 1 hrnek, mléko 1 hrnek, olej 3/4 hrnku, třtinový cukr 3/4 hrnku, vejce 2 ks, sekané ořechy 4 lžíce, sekané sušené švestky 3 lžíce, hrozinky 3 lžíce, vanilkový cukr 1 sáček, čokoláda na vaření 65 g, ztužený tuk 3 lžíce

Příprava

Máte doma přebytek dýně a nevíte co s ní? Vyzkoušejte tento recept na skvělý vláčný moučník se sušeným ovocem a ořechy.

Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané kokosovou moučkou, případně hrubou moukou. Těsto má mít středně hustou konzistenci - asi jako bábovkové. Pečeme při 160°C asi 30 minut - pokud se těsto nechytá na špejli a povrch je zlatavý, máme hotovo. 

Necháme vychladnout, pak polijeme čokoládou rozpuštěnou na páře se ztuženým tukem a dále zdobíme podle svého uvážení či momentální nálady. 

Dýňáček je krásně vláčný už první den, a pokud nemusíte čokoládu, bude Vám chutnat s mírně oslazenou zakysanou smetanou.

Dýni Hokkaido dobře omyjeme a neloupanou nakrájíme na kousky cca 10 x 5 cm a pokapeme olejem. Pečeme na pečicím papíře v troubě asi 20 minut při 200°C. Po vychladnutí vidličkou rozmačkáme. Pokud nám dýňová kaše zbude, lze ji zamrazit a použít do polévek, omáček, pomazánek nebo na další moučníky.

Do těsta zkuste přidat brusinky, fíky, meruňky i další sušené ovoce. Pokud máte alergii na ořechy, můžete je vynechat.

Syrové těsto ochutnejte a oslaďte podle sebe.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2013-10-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI