Dýňovo-jablečný závin zpět

Ingredience:
listové těsto400 gnahrubo nastrouhaná dýně Hokaido300 gnahrubo nastrouhaná jablka500 g
rozinky1 šálekslunečnicová semínka3/4 šálku (200 ml)vanilkový cukr1 sáček
skořice2 lžičkynastrouhaná kůra z 1 citronu dle chutiplátek másla2 cm
hladká mouka na posypání pracovní plochy
listové těsto 400 g, nahrubo nastrouhaná dýně Hokaido 300 g, nahrubo nastrouhaná jablka 500 g, rozinky 1 šálek, slunečnicová semínka 3/4 šálku (200 ml), vanilkový cukr 1 sáček, skořice 2 lžičky, nastrouhaná kůra z 1 citronu dle chuti, plátek másla 2 cm, hladká mouka na posypání pracovní plochy

Příprava

Pokud máte rádi dýni a jablka, pak je tento závin pro Vás jak dělaný. Chutná opravdu skvěle.

Na 1 hodinu namočíme rozinky do vody. 
Zapneme troubu na rozehřátí. Plech vysteleme pečícím papírem. 
Do mísy s nastrouhanou dýní a jablky přidáme z vody vymačkané rozinky, slunečnicové semínko, cukr, skořici, kůru, vše důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly. 
Těsto také rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku. 
Na každý plát navrstvíme po celé ploše náplň, boční strany malinko přehneme dovnitř a plát zavineme do závinu. Přeneseme na připravený plech a pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy. 
Mezitím v malém kastrůlku rozpustíme máslo, kterým upečené záviny po vytažení z trouby potřeme. 
Chladné záviny nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

2016-09-26 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 2 záviny. Pokud mají dýně a jablka hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, jen z jablek odstraníme jadřince.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI