Francouzské toasty s jablkem, skořicí a pistáciemi zpět

Na toasty:
toastový chleba (bezlepkový chleba Schär Pan Blanco)8 plátkůvejce2 kssmetana ke šlehání40 ml
kokosový cukr2 lžičkyskořice1/4 lžičkyhimalájská sůl špetka
máslo na smažení
Na ozdobu:
střední jablko1 ksnasekané pistácie hrstkokosový cukr1 lžíce
skořice1/4 lžičk
toastový chleba (bezlepkový chleba Schär Pan Blanco) 8 plátků, vejce 2 ks, smetana ke šlehání 40 ml, kokosový cukr 2 lžičky, skořice 1/4 lžičky, himalájská sůl špetka, máslo na smažení, střední jablko 1 ks, nasekané pistácie hrst, kokosový cukr 1 lžíce, skořice 1/4 lžičk

Příprava

Tato skvělá záležitost vás potěší nejen ke snídani, ale třeba i jako dezert. Místo jablek můžete použít jakékoli vaše oblíbené ovoce a klidně si k těmto francouzským toastům udělejte nějaký lahodný krém nebo domácí šlehačku.

1. V misce si vyšlehám vejce se smetanou, cukrem, skořicí a himálajskou solí. Na pánvi si rozpálíme máslo, toasty obalíme ve vajíčku a na másle je z obou stran osmahneme do zlatova.

2. Jablko si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukr si smícháme se skořicí.

3. Hotové toasty si vyskládáme na talíř, posypeme cukrem se skořicí, poklademe jablky a nakonec ozdobíme nasekanými pistáciemi.

2019-10-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI