Honzovy buchty zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka500 gsůl špetkavanilková Hraška1 lžíce
mandlové mléko250 mltřtinový cukr60 grozpuštěný rostlinný tuk nebo olej100 g
sušené droždí1 baleníbio citron - kůra1/2 ks
hladká špaldová mouka 500 g, sůl špetka, vanilková Hraška 1 lžíce, mandlové mléko 250 ml, třtinový cukr 60 g, rozpuštěný rostlinný tuk nebo olej 100 g, sušené droždí 1 balení, bio citron - kůra 1/2 ks

Příprava

Kdo by neznal babiččiny Honzovy buchty, že? Taky je milujete jako já? Po spoustě pokusů (a omylů) se mi podařilo vyladit recept na sladké kynuté těsto do takové podoby, kdy nevegani nepoznají, že jde o vegan verzi jejich oblíbené pochoutky.

Ze všech surovin vypracujte pružné, nelepivé těsto. Nechejte hodinu kynout v teple.
Těsto rozdělte na 12 částí. Z každého kousku vytvarujte placičku na kterou dejte lžíci povidel. Vytvarujte buchty. Každou buchtu potřete ze všech stran rozpuštěným nemáslem a skládejte do vymazaného pekáče zhruba 2 cm od sebe.
Poté buchty nechejte dalších 30 minut kynout.

Pečte 25 minut v předehřáté troubě při 170°C.

Po upečení poprašte cukrem a ještě teplé servírujte. Třeba jako my s kakaem z mandlového mléka. Mňam.

Na fotce je 24 buchet na klasickém plechu 30x40 cm ze dvou dávek těsta.

2019-06-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI