Hruškové cupcakes s kaštanovým krémem zpět

Ingredience:
špaldová hladká mouka125 gcelozrnná špaldová mouka100 gpolohrubá mouka50 g
cukr75 gkypřící prášek bez fosfátů2 lžičkyvelké hrušky2 ks
vejce2 ksmáslo100 gmléko150 ml
Krém:
máslo150 gkaštanové pyré200 gricotta200 g
rum50 mltřtinový cukr2 lžícejavorový sirup2 lžíce
špaldová hladká mouka 125 g, celozrnná špaldová mouka 100 g, polohrubá mouka 50 g, cukr 75 g, kypřící prášek bez fosfátů 2 lžičky, velké hrušky 2 ks, vejce 2 ks, máslo 100 g, mléko 150 ml, máslo 150 g, kaštanové pyré 200 g, ricotta 200 g, rum 50 ml, třtinový cukr 2 lžíce, javorový sirup 2 lžíce

Příprava

Tak jsem se také nechala strhnout a vyzkoušela "Zajíce v krabici". V únorovém balení se, mimo jiné, objevilo také kaštanové pyré. Nemohla jsem se rozhodnout, jestli ho zkusit naslano nebo nasladko, tak jsem použila jen půlku a bude oboje. Chuť je velmi zajímavá a netuším, k čemu bych jí přirovnala. Ale je to dobrota.

V jedné míse smícháme suché ingredience (mouka, cukr, kypřící prášek). Hrušky si oloupeme, vykrájíme jádřince a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a teprve potom vmícháme suché ingredience. Lijeme do silikonových formiček na muffiny, asi jeden centimetr pod okraj formiček. Pečeme na 180 stupňů 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém, který vyšleháme ze změklého másla a ostatních uvedených ingrediencí a dáme do lednice na chvíli vychladit. Hotové muffiny necháme zchladnout a zdobíme pomocí cukrářské zdobičky kaštanovým krémem.

2016-02-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI