Hruškové muffiny s kardamomem zpět

Ingredience:
polohrubá mouka1 hrnekhladká špaldová mouka1 hrnekprášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčku
sůl špetkatřtinový cukr1/2 hrnkuhrušky2 ks
vejce2 ksolej150 mlrýžové mléko150 ml
mletý kardamom1 lžička
polohrubá mouka 1 hrnek, hladká špaldová mouka 1 hrnek, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 balíčku, sůl špetka, třtinový cukr 1/2 hrnku, hrušky 2 ks, vejce 2 ks, olej 150 ml, rýžové mléko 150 ml, mletý kardamom 1 lžička

Příprava

Dcerka vyrazila s taťkou na celé dopoledne do lesa, tak jsem pro ně chtěla nachystat nějaké překvapení. Tahle podzimní dobrota provoněla celý byt a nakonec jsem byla ráda, že jsem urvala dvě poslední muffiny na focení (smích).

V jedné misce smícháme mouku se solí a práškem do pečiva. Do druhé misky nastrouháme nahrubo hrušky, přidáme cukr, vejce, olej, mléko a kardamom. Dobře promícháme a postupně zašleháváme mouku. Troubu si rozpálíme na 180 stupňů. Košíčky na muffiny (já mám silikonové) plníme asi centimetr pod okraj a pečeme asi 30 minut.

2016-10-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI