Jablečná granola zpět

Ingredience:
ovesné vločky2 hrnkyvlašské ořechy1 hrnekchia semínka1 lžíce
semínková směs (chia, zlatý len, hnědý len)1 lžíceloupané konopné semínko1 lžícemleté lněné semínko1 lžíce
mletá skořice1 lžícesůl špetkatekuté sladidlo dle chuti (med, agávový sirup, javorový sirup...)3 lžíce
řepkový nebo slunečnicový olej5 lžicjablečné pyré / přesnídávka5 lžicrozinky malá hrst
sušená jablka, nadrobno pokrájená malá hrst
ovesné vločky 2 hrnky, vlašské ořechy 1 hrnek, chia semínka 1 lžíce, semínková směs (chia, zlatý len, hnědý len) 1 lžíce, loupané konopné semínko 1 lžíce, mleté lněné semínko 1 lžíce, mletá skořice 1 lžíce, sůl špetka, tekuté sladidlo dle chuti (med, agávový sirup, javorový sirup...) 3 lžíce, řepkový nebo slunečnicový olej 5 lžic, jablečné pyré / přesnídávka 5 lžic, rozinky malá hrst, sušená jablka, nadrobno pokrájená malá hrst

Příprava

Pokud mě sledujete i na Instagramu nebo Facebooku, víte, že recept na jablečnou granolu jsem slibovala už na konci října. Granolu jsem měla upečenou i nafocenou, recept sepsaný, chybělo jen vymyslet nějaký pěkný úvod a publikovat vše na blogu. Nakonec mi to trvalo skoro měsíc, ale ten důvod, proč ho sem dávám tak pozdě, ten je ten nejkrásnější. Prvního listopadu se totiž narodil náš druhý chlapeček. Asi tušíte, jak je to sžívání úžasné i složité zároveň, a i když pořád peču (protože mě to prostě baví a taky proto, aby bylo co ke snídani a svačině - ovšem nemyslete si, to kupované teď jasně převažuje), blog šel holt trochu stranou. Dnes jsem se donutila aspoň na hodinku hodit nohy nahoru a myslet chvilku jen sama na sebe = konečně je tady ta slibovaná granola. Dala jsem do ní jen samé dobroty - vločky, rozinky, skořici a semínka, k tomu domácí křížaly a jablečné pyré od mých rodičů, vlašské ořechy od sestry. Chutná jak ten nejvoňavější jablečný koláč a já ji chodím uzobávat, když ten náš chlapeček v noci nemůže spát.

Troubu předehřejeme na 160°C. Do mísy nasypeme vločky, ořechy, semínka, skořici a sůl, přilijeme sladidlo, olej a jablečné pyré a důkladně promícháme. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 25 - 30 minut dozlatova. V polovině pečení promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně a nespálila se. Do vychladlé granoly vmícháme rozinky a sušená jablka. V uzavřené dóze vydrží až několik týdnů. 

TIP: Po vytažení z trouby může granola být stále měkká a lepkavá, ale nebojte, po vychladnutí bude pěkně křupat.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-01-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI