Jablečné muffiny / cupcakes s karamelizovanými jablky zpět

Ingredience:
jablka (vyloupaná, vykrájená)300 g (2 - 3 ks)hladká mouka150 gcukr krystal150 g
Hera150 gkypřící prášek1 balíčekskořice2 lžičky
vejce (zvlášť bílky a žloutky)3 ks
Krém:
měkký tvaroh250 gšlehačka ke slehání1/2 kelímkuztužovač šlehačky1 balení
máslo (rozehřáté)30 gcukr moučka (dle chuti)70 - 90 g
Zdobení:
jablko1 kscukr krystal3 lžícemáslo10 g
jablka (vyloupaná, vykrájená) 300 g (2 - 3 ks), hladká mouka 150 g, cukr krystal 150 g, Hera 150 g, kypřící prášek 1 balíček, skořice 2 lžičky, vejce (zvlášť bílky a žloutky) 3 ks, měkký tvaroh 250 g, šlehačka ke slehání 1/2 kelímku, ztužovač šlehačky 1 balení, máslo (rozehřáté) 30 g, cukr moučka (dle chuti) 70 - 90 g, jablko 1 ks, cukr krystal 3 lžíce, máslo 10 g

Příprava

Tak a máme tu další sezónní surovinu a to jablka. Vlastně ani nevím, zda jablka jsou sezónní, když je můžeme sehnat po celý rok a za rozumnou cenu.

O to vlastně lépe. Já osobně jablka miluji a spojení jablka a skořice je pro mě top. Jablka mi chutnají, jak teplá, tak studená.
 
O víkendu jsem pekla a vařila a pekla a vařila, protože jsem si řekla, že musím svůj blog inovovat a hlavně zdokonalit, co se fotek týče. Přecijenom to dělá půl blogu a já to vždy fotím po večerech mobilem.
 
Takže když venku svítilo sluníčko a bylo krásné světlo, musela jsem toho využít a udělat i tyto úžasné jablečné muffiny.
 
Postu aneb jak jsem postupovala já:
Těsto:
Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.
 
Oloupeme a vykrájíme si jablka. Poté nastrouháme najemno.
 
Oddělíme si vajíčka, do jedné misky dáme bílky se špetkou soli. Do druhé žloutky. Poté k žloutkům přidáme zbylé ingredience. Máslo doporučuji rozehřát. Lépe se zapracovává. A vše důkladně promícháme.
Nakonec si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a opatrně vmícháme stěrkou do těsta.
 
Vysteleme si plech košíčky na muffiny a vléváme těsto do košíčku po okraj.
 
Plechy vložíme do trouby a dáme péct cca na 20 minut, ale kontrolujeme. Musí být krásně zlatavé.
 
Po vyjmutí plechu dáme důkladně vychladnout.

Mezitím si můžeme připravit krém:
Ušleháme šlehačku do tuha a přidáme ztužovač. Ještě celé prošleháme. Poté přidáme tvaroh, cukr a rozehřáté máslo a prošleháme naposledy.
Dáme do ledničky zatuhnout.

Jakmile jsou muffiny vychladlé, vložíme krém do zdobícího nebo igelitového pytlíku a zdobíme.

Poté si vezmeme jablka na ozdobu, oloupeme, vykrájíme a pokrájíme na mini kostičky.
Rozpálíme si pánev a na másle jablka orestujeme, nakonec přidáme cukr a cca 1 minutu karamelizujeme. Opatrně ať se karamel nespálí.

Jablka vkládáme na krém a posypeme skořicovým cukrem. (já spojila cukr moučka a skořici)
2014-11-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI