Jablečný závin zpět

Těsto (2 rukávy):
hladká mouka (špaldová, pšeničná)500 gmáslo250 gcukr4 lžíce
vejce1 ksbílý jogurt1 malý kelímek
Náplň:
jablka6 ksskořice dle chuticukr dle chuti
rozinky a vlašské ořechy dle chutivejce na potřenístrouhanka dle potřeby
hladká mouka (špaldová, pšeničná) 500 g, máslo 250 g, cukr 4 lžíce, vejce 1 ks, bílý jogurt 1 malý kelímek, jablka 6 ks, skořice dle chuti, cukr dle chuti, rozinky a vlašské ořechy dle chuti, vejce na potření, strouhanka dle potřeby

Příprava

Jablečný závin je pro mě taková rychlovka. Pokud je doma listové těsto, tak ho dělávám z něho. Ale jelikož ho na 99% zapomenu koupit, tak mě vždy zachrání tento recept. Protože mouku, máslo, vejce a jogurt mám v lednici na 100%.

Nejprve si připravíme těsto. Do mísy vložíme máslo.

 Přidáme mouku.

 Dále přidáme cukr.

 A ještě vejce.

 Nakonec jogurt.

 Těsto zpracujeme a dáme ho do lednice vychladit.

 Vychlazené těsto rozdělíme na 2 nebo 3 části. Já dělávám spíše 3 malé.

 Každou část vyválíme do obdelníku a posypeme strouhankou.

Na těsto poklademe kousky jablek, skořici a cukr.
Já krájím jablka na tenké plátky a když nejsem tolik líná, tak je i oloupu. Strouhaná jablka pouští více šťávy a těsto je poté rozmáčené.

 Závin zabalíme.

 A potřeme vajíčkem.

 Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Při pečení se na povrchu vytvoří cukrová křupavá krusta.

 Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI