Jablečný závin zpět

Těsto (2 rukávy):
hladká mouka (špaldová, pšeničná)500 gmáslo250 gcukr4 lžíce
vejce1 ksbílý jogurt1 malý kelímek
Náplň:
jablka6 ksskořice dle chuticukr dle chuti
rozinky a vlašské ořechy dle chutivejce na potřenístrouhanka dle potřeby
hladká mouka (špaldová, pšeničná) 500 g, máslo 250 g, cukr 4 lžíce, vejce 1 ks, bílý jogurt 1 malý kelímek, jablka 6 ks, skořice dle chuti, cukr dle chuti, rozinky a vlašské ořechy dle chuti, vejce na potření, strouhanka dle potřeby

Příprava

Jablečný závin je pro mě taková rychlovka. Pokud je doma listové těsto, tak ho dělávám z něho. Ale jelikož ho na 99% zapomenu koupit, tak mě vždy zachrání tento recept. Protože mouku, máslo, vejce a jogurt mám v lednici na 100%.

Nejprve si připravíme těsto. Do mísy vložíme máslo.

 Přidáme mouku.

 Dále přidáme cukr.

 A ještě vejce.

 Nakonec jogurt.

 Těsto zpracujeme a dáme ho do lednice vychladit.

 Vychlazené těsto rozdělíme na 2 nebo 3 části. Já dělávám spíše 3 malé.

 Každou část vyválíme do obdelníku a posypeme strouhankou.

Na těsto poklademe kousky jablek, skořici a cukr.
Já krájím jablka na tenké plátky a když nejsem tolik líná, tak je i oloupu. Strouhaná jablka pouští více šťávy a těsto je poté rozmáčené.

 Závin zabalíme.

 A potřeme vajíčkem.

 Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Při pečení se na povrchu vytvoří cukrová křupavá krusta.

 Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI