Jáhlovo kokosový dort s tvarohem, smetanou a jahodami zpět

Ingredience:
jáhly200 gstrouhaný kokos + na vysypání formy100 gmáslo na vymazání formy
třtinový cukr60 gvoda600 mltučný tvaroh250 g
smetana ke šlehání200 mlsmetanový sýr - Lučina nebo Palouček50 gvanilkový cukr4 lžičky
jahody na ozdobení dortu4 - 5 ks
jáhly 200 g, strouhaný kokos + na vysypání formy 100 g, máslo na vymazání formy, třtinový cukr 60 g, voda 600 ml, tučný tvaroh 250 g, smetana ke šlehání 200 ml, smetanový sýr - Lučina nebo Palouček 50 g, vanilkový cukr 4 lžičky, jahody na ozdobení dortu 4 - 5 ks

Příprava

Dnes byl ten den, kdy jsem prostě chtěla udělat jen tak něco dobrého. Ladila jsem chutě, a když jsem při včerejším nákupu domů přinesla jahody (prostě jsem je nemohla v obchodu nechat), řekla jsem si, že to musí být něco jahodové, nadýchané. No prostě mňam, a tak vznikl tento nepečený dort.

Jáhly, předem jsme propláchli horkou vodou, nasypeme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté přisypeme kokos, cukr a vaříme ještě dalších 5 minut. Směs je mírně kašovitá, přendáme do dortové formy, vymazané máslem a vysypané kokosem. Směs uplácáme, nejlépe obrácenou plochou lžíce, je třeba pořádně umačkat, a necháme tuhnout a chladnout.

Mezitím si vyšleháme smetanu dotuha, přidáme vanilkový cukr, tvaroh, smetanový sýr a promícháme. Směs v dortové formě by měla být již zchladlá a na ni poklademe vyšlehanou smetanu s cukrem, tvarohem a smetanovým sýrem. Navrch dortu naskládáme jahody nakrájené na plátky.

Takto připravený dort necháme v lednici ztuhnout minimálně jednu hodinu.

2016-01-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI