Jáhlový kaštanový nákyp s hruškami zpět

Ingredience:
jáhly200 gvelké hrušky3 kstvaroh1 vanička
vejce2 kskaštanové pyré200 gskořice1/2 lžičky
třtinový cukr2 lžícejavorový sirup4 lžíceghíčko nebo máslo dle potřeby
jáhly 200 g, velké hrušky 3 ks, tvaroh 1 vanička, vejce 2 ks, kaštanové pyré 200 g, skořice 1/2 lžičky, třtinový cukr 2 lžíce, javorový sirup 4 lžíce, ghíčko nebo máslo dle potřeby

Příprava

Sladký oběd je u nás tak jednou za měsíc, možná ani to ne. Ale zbylo mi ještě kaštanové pyré ze Zajíců v krabici, tak jsem si řekla, že se bude s hruškami a skořicí určitě skvěle doplňovat. A nemýlila jsem se. Snad bude chutnat i vám.

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili nahořklé chuti. Vodu slijeme a dolijeme čistou (jednou tolik vody než jáhel). Vaříme asi 15 minut, pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou. Hrušky si oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme lžíci ghíčka nebo másla a hrušky na něm orestujeme. Přidáme skořici a dvě lžíce třtinového cukru. Necháme lehce zkaramelizovat a přidáme kaštanové pyré. Až teplem trochu povolí, pořádně ho rozšťoucháme vařečkou a dobře smícháme s hruškami. Uvařené a zchladlé jáhly promícháme s tvarohem, dvěma vejci a javorovým sirupem. Poté vše smícháme s hruškovou směsí a přemístíme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku. Pečeme na 190 stupňů asi 45 minut. Podávat můžeme přelité javorovým sirupem, posypané kakaem, skořicí nebo jen tak s máslem.

2016-02-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI