Jahodové muffiny s kefírem a celozrnnou drobenkou zpět

Ingredience:
jahodové kefírové mléko250 mlvejce1 ksolej35 ml
špaldová mouka typ 630185 gtřtinový cukr60 gsoda2 lžíce
jahody malá miskazralý banán1/2 ks
Drobenka:
máslo3 zarovnané lžícetřtinový cukr2 lžícecelozrnná mouka3 vrchovaté lžíce
jahodové kefírové mléko 250 ml, vejce 1 ks, olej 35 ml, špaldová mouka typ 630 185 g, třtinový cukr 60 g, soda 2 lžíce, jahody malá miska, zralý banán 1/2 ks, máslo 3 zarovnané lžíce, třtinový cukr 2 lžíce, celozrnná mouka 3 vrchovaté lžíce

Příprava

Když dítko marodí, tak je celý den tak trochu naruby. Ráno se tedy vstávalo opravdu brzo a já potřebovala doplnit energii, proto jsem se rozhodla pro sladkou snídani. Muffiny jsou u nás prostě "the best", tak nebylo o čem dlouho přemýšlet. Zužitkovala jsem v nich i to co bylo doma po troškách a vznikla skvělá snídaně, za kterou mě mužská část rodiny pochválila.

Nejprve smícháme sypké přísady (mouku, cukr, sodu), přidáme tekuté (kefírové mléko, vejce, olej a rozmačkané jahody s banánem) a vše vyšleháme. Těsto je řidší. Vlijeme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili košíčky- Drobenku si vytvoříme smícháním všech surovin (mouky, cukru a másla), není vyloženě drobivá, ale trochu mazlavá a dáme ji navrch muffinů.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme (cca 10 minut na 180°C a poté cca 15 minut na 150°C). Muffiny jsou hezky vláčné.

2016-09-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI