Jahodovo-šlehačková bublanina

zpět
Jahodovo-šlehačková bublanina
Ingredience:
polohrubá mouka250 gcukr krupice200 gprášek do pečiva1 ks
vejce3 kssmetana (nebo 250ml mléka + 250ml smetana)500 mljahody dle potřeby
polohrubá mouka 250 g, cukr krupice 200 g, prášek do pečiva 1 ks, vejce 3 ks, smetana (nebo 250ml mléka + 250ml smetana) 500 ml, jahody dle potřeby

Příprava

Píšete mi o jednoduchou a tu nejlepší bublaninu. Tak tady je ta má TOP, která je lehká jako pírko, přesto vláčná, málo těsta, ale hodně jahůdek a jako bonus jednoduchá, rychlá na přípravu. Prostě žádný buchtík, po kterém se práší od pusy.

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, zamícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto naklademe jahody. Pečeme při 175°C asi 20–25 minut. Nakonec zlehka posypeme cukrem.

Recept na bublaninu je uveden na plech o velikosti 38 x 30 cm. Pokud chcete upéct v kulaté formě (vnitřní průměr 26 cm), tak musíte upéct z poloviční dávky ingrediencí.

VENDY TIP! Pokud máte rádi kakaové těsto, tak přidejte do půlky těsta 2 lžíce kakaa.

2017-06-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI