Jahodový koláč se želatinou zpět

Těsto:
rostlinný tuk80 gcukr80 gpolohrubá mouka80 g
mléko50 mlkakao2 lžícevejce2 ks
prášek do pečiva špetka
Krém:
mléko600 mljahodový pudingový prášek1 ksvanilkový pudingový prášek1 ks
změklé máslo2 lžícecukr krupice2 lžíce
Želatina:
dortové želé1 ksvoda200 mlcukr3 lžíce
rostlinný tuk 80 g, cukr 80 g, polohrubá mouka 80 g, mléko 50 ml, kakao 2 lžíce, vejce 2 ks, prášek do pečiva špetka, mléko 600 ml, jahodový pudingový prášek 1 ks, vanilkový pudingový prášek 1 ks, změklé máslo 2 lžíce, cukr krupice 2 lžíce, dortové želé 1 ks, voda 200 ml, cukr 3 lžíce

Příprava

Pohodový víkend všem! Co si udělat nějakou tu víkendovou dobrotu? Mám pro Vás tip na koláč, který je prostě mňam!

Rostlinný tuk rozpustíme v hrnci, přidáme všechny ostatní ingredience, rozmícháme a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté dortové formy. Pečeme 10 - 15 minut při 180°C. 

Krém si připravíme zcela jednoduše. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, změklé máslo, pudingové prášky a uvaříme hustý puding, který ještě teplý nalijeme na vychladlý upečený korpus. 

Nakonec jen ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky a zalijeme želatinou. Jelikož jsem jahody neměla v rovině, použila jsem na želatinu mašlovačku a jahody jí potřela (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce).

2019-06-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI