Japonské mochi zpět

Ingredience:
voda1 a 1/2 šálkucukr1/2 šálkukukuřičný škrob1/2 šálku
lepkavá rýžová mouka2 a 1/2 šálkupasta z červených fazolí1 šálekopražená mouka1 hrstka
potravinářské barvivo4 ks
voda 1 a 1/2 šálku, cukr 1/2 šálku, kukuřičný škrob 1/2 šálku, lepkavá rýžová mouka 2 a 1/2 šálku, pasta z červených fazolí 1 šálek, opražená mouka 1 hrstka, potravinářské barvivo 4 ks

Příprava

V Londýně jsem se stala závislou na sushi. Take Away Sushi Wasabi mám téměř pod schody kanceláře. Mix Nigiri, Hosomaki, Miso polévka, Edameme fazolky a Mochi - japonský rýžový dortíček se staly denní součástí mého jídelníčku, aniž bych se přejedla. Mochi je velmi jednoduché, ideální právě v období kolem Nového roku. Doba přípravy je pouhých 20 minut. 
V hrnci smíchejte vodu s cukrem a přiveďte do varu, po té plamen vypněte a nechte vychladnout.
Rozdělte si takto smíchanou hmotu do 4 částí, dejte do malých šálků (třeba na kávu) a přidejte do každého z nich pár kapek potravinářského barviva.
Teď smíchejte kukuřičný škrob a lepkavou rýžovou mouku a dejte ¾ šálku této směsi do každé nádoby k původní hmotě. Hmota je ještě horká.
V každém šálku směs promíchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Vytvořte si z těsta malé placičky asi tak o velikosti průměru sklenice a doprostřed umístěte červenou fazolovou pastu. Uzavřete a vytvořte kuličku.
Vložte do páry a nechte cca 5 minut prohřát. 
Poté kluličky vyválejte v opražené mouce, aby se k sobě neslepovaly. Podávat je můžete jak teplé tak i studené. 
2015-11-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI