Ježci zpět

Ingredience:
hladká mouka300 gmáslo100 gsádlo100 g
cukr50 gvejce1 ksoříšky dle chuti
kokos dle potřebyčokoláda na vaření dle potřeby
hladká mouka 300 g, máslo 100 g, sádlo 100 g, cukr 50 g, vejce 1 ks, oříšky dle chuti, kokos dle potřeby, čokoláda na vaření dle potřeby

Příprava

Pohodové úterý přeji! Dnes mám pro vás další tip na bezva cukrovíčko! Jsou to JEŽCI. Když je děláme s dětmi, tak je pravda, že je jich pár "pidlookých", některé jsou bez čumáčku, ale sranda musí být.

Všechny ingredience zpracujeme a těsto necháme ztuhnout v lednici. Poté těstem obalujeme oříšky (lískové nebo mandle). Uděláme kuličku, dáme na plech a prsty vytáhneme čumáček. Pečeme na pečicím papíře na 180°C do růžova. Pak již jen rozpustíme čokoládu s trochou tuku ve vodní lázni, namočíme do ní zadeček a poté obalíme v kokosu. Oči a čumáček jsou tečky z čokolády udělané špejlí.
Používám čokoládu na vaření 44% CARLA Chocolate, která je opravdu výborná, takže si vždy před rozpuštěním musím uzmout alespoň jednu kostičku.

2016-11-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI