Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou zpět

Ingredience:
hladká pšeničná mouka (dortová mouka Babiččina volba)250 gvejce2 ksmed4 lžíce
bílý jogurt400 golej150 mlkypřící prášek do pečiva1 sáček
mražené ovoce (borůvky + červený rybíz)250 gmáslo na vymazánístrouhaný kokos na vysypání
Drobenka:
máslo1 lžícehnědý cukr1 lžícehrubá mouka3 lžíce
hladká pšeničná mouka (dortová mouka Babiččina volba) 250 g, vejce 2 ks, med 4 lžíce, bílý jogurt 400 g, olej 150 ml, kypřící prášek do pečiva 1 sáček, mražené ovoce (borůvky + červený rybíz) 250 g, máslo na vymazání, strouhaný kokos na vysypání, máslo 1 lžíce, hnědý cukr 1 lžíce, hrubá mouka 3 lžíce

Příprava

Dnes jsem dostala obrovskou chuť na klasický ovocný koláč s drobenkou. Takový, který si můžete dát v neděli po obědě ke kávičce nebo k čaji a který bude zaručeně chutnat celé rodině. Příprava je opravdu rychlá, takže vám nezabere moc času. Díky jogurtu je koláč hezky vláčný a pěkně nadýchaný.

V míse vyšleháme vejce s medem. Postupně přidáváme olej a smetanový jogurt. Ke směsi vsypeme mouku s kypřícím práškem a vše promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Do formy vlijeme připravené těsto a navrch vyskládáme ovoce. V menší misce smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, hrubou moukou a připravíme drobenku. Hotovou drobenkou posypeme vršek koláče. Takto připravený koláč vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme cca 40 minut.

2019-05-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI