Kakaová roláda se šlehačkou

zpět
Kakaová roláda se šlehačkou
Těsto:
vejce5 kscukr moučka5 lžickakao2 lžíce
hladká mouka2 lžícekakaový puding v prášku1 balíčekmléko5 lžic
voda2 lžícesůl špetka
Náplň:
smetana ke šlehání2 kelímkyčokoláda dle potřeby
Pařížská šlehačka:
smetana ke šlehání1 kelímekcukr krupice2 lžícekakao1 lžíce
vejce 5 ks, cukr moučka 5 lžic, kakao 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, kakaový puding v prášku 1 balíček, mléko 5 lžic, voda 2 lžíce, sůl špetka, smetana ke šlehání 2 kelímky, čokoláda dle potřeby, smetana ke šlehání 1 kelímek, cukr krupice 2 lžíce, kakao 1 lžíce

Příprava

Tato roláda nikdy nezklame! Není sladká, je lehká a velmi jemná.

Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, poté přidáme mléko, vodu a nakonec všechny sypké ingredience. Do tekutého kakaového těsta ručně vmícháme sníh. Rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme a necháme vychladnout. Poté rozbalíme a potíráme náplní.

Náplň:
Ušleháme 2 smetany ke šlehání a zamícháme do nich čokoládové kousky.
Na ozdobu použijeme pařížskou šlehačku.

Pařížská šlehačka:
Pařížskou šlehačku si připravíme zcela jednoduše. Jednu smetanu ke šlehání 33% (250ml) smícháme se 2 lžícemi cukru krupice a jednou lžící kakaa. Směs přivedeme k varu, ale pozor - nevaříme. Jakmile směs přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladit v lednici minimálně půl dne (nejlépe do druhého dne). Poté již jen vyšleháme ručním mixérem a pařížská šlehačka je hotová.

2016-02-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI