Kakaové muffiny s proteinem zpět

Ingredience:
kokosový olej40 gjablečné pyré150 gjablečný ocet1 lžíce
mléko/voda150 mlvanilkový protein50 ghladká ječná mouka100 g
hladká celozrnná špaldová mouka100 gnepražené kakao3 lžíceprášek do pečiva2 lžičky
kokosový olej 40 g, jablečné pyré 150 g, jablečný ocet 1 lžíce, mléko/voda 150 ml, vanilkový protein 50 g, hladká ječná mouka 100 g, hladká celozrnná špaldová mouka 100 g, nepražené kakao 3 lžíce, prášek do pečiva 2 lžičky

Příprava

Asi vás už moc nepřekvapí, že dnes mám pro vás další sladký recept, tentokrát na skvělé kakaové muffiny. Myslím, že receptů na muffiny není nikdy dost, a proto jsem se poprvé pustila do pečení s proteinem, který se samozřejmě postará o nutnou dávku proteinů, zároveň ale těsto taky krásně osladí. Už jsem několik proteinů ochutnala, ale většina z nich měla výraznou chuť po umělých sladidlech a vůbec mi nechutnala. Teď zkouším rostlinný protein od české firmy Balíček zdraví a musím říct, že je opravdu skvělý a to mě donutilo konečně ho  přidat i do vaření. 

Zpět ale k našim muffinům. Trošku jsem se bála výsledku a nejistě jsem je Vaškovi podstrojila bez prozrazení ingrediencí. Ještě večer ale víc jak polovina nenápadně zmizela, takže vám sem s klidným svědomím můžu napsat recept A asi už nikoho z vás nepřekvapí že miluju čokoládu a cokoli kakaového je pro mě jako mor a nedokážu tomu odolat... ano, i dnešní recept je plný této skvělé ingredience! Na těsto jsem použila mou oblíbenou celozrnnou špaldovou mouku, která má takovou zvláštní oříškovou chuť dodávající úplně jiný rozměr. A navíc je to mnohem zdravější, než klasická bílá  pšeničná mouka... to už stojí za hřích vyzkoušet, nemyslíte?

V jedné míse smícháme všechny tekuté ingredience, tj. jablečné pyré, mléko, rozehřátý kokosový olej a jablečný ocet. Ve druhé pak všechny suché, tzn. mouku, prosáté kakao, protein a prášek do pečiva. Nakonec suché ingredience nasypeme k tekuté směsi a vytvoříme hladké těsto.

Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, které naplníme zhruba do 3/4 jejich výšky. Pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 30 minut. Propečení raději průběžně kontrolujeme pomocí špejle.

2017-10-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI